Cacaoceremonie

Naast dat wij truffelceremonies organiseren organiseren wij ook cacaoceremonies. Wij combineren deze twee tot één diepgaande beleving voor persoonlijke groei en ontwikkeling. Al sinds de tijd van de Maya’s en de Azteken worden cacaoceremonies al gegeven. In Midden- en Zuid Amerika werd cacao zelfs als betaalmiddel gebruikt, zo waardevol vonden deze volkeren de cacao. De helende en zuiverende kracht van cacao en de cacaoceremonie werd door de Maya's en Azteken in zijn volle potentie erkent. Cacao heeft de bijnaam Voedsel van de Goden en dat is niet voor niets. Op de afbeelding zie je een beeldje met een cacaoboon uit de oudheid van de Maya's.


Fair trade, biologisch, vegan en gluten vrij

Tijdens de cacaoceremonie, die voorafgaat aan de truffelceremonie, krijg je een kopje pure rauwe ceremoniële Peruaanse cacao te drinken. Dit lijkt op chocolademelk maar is veel bitterder en veel gezonder. Hierin zitten geen suikers of andere ingrediënten. Deze ceremoniële Peruaanse cacao is van nature rijk aan magnesium, ijzer en vitamine B en wordt gemaakt van ongebrande gemalen cacaobonen, water en cacaopasta. Daarbij is het een volledig biologisch product en de cacaoboeren worden betaald volgens de fair trade standaarden. Daardoor is deze cacao duurder dan andere cacao. Het is een vegan en gluten vrij product.


Is rauwe cacao in de winkel te koop?

Je kunt deze Peruaanse rauwe cacao helaas niet kopen bij de Albert Heijn of de Jumbo. Die winkels gaan niet verder dan 100% pure Lindt chocolade waar toch 0,5 gram suiker en cacaoboter aan toegevoegd is. Ondanks dat ze beweren dat het 100% cacao is komt het qua smaak en beleving niet in de buurt van de rauwe Peruaanse cacao.


Waarom cacao?

Cacao zorgt voor rust in je lichaam en geest. Het geeft je een gelukkig gevoel. Daarbij zorgt het ervoor dat je helemaal open gaat staan en ontvankelijk wordt voor alle invloeden en inzichten. Je voelt de allesomvattende liefde om je heen. Je zintuigen worden door de cacaoceremonie volledig geopend. Het geeft je veel energie en opent je hart.

maya beeldje met cacao boon in de hand, truffelceremonie.com

Wat is een mao remmer?

Daarbij functioneert de cacao als een mao remmer. Een mao remmer legt een groot gedeelte van de enzymen in je maag tijdelijk stil. Hierdoor kan de truffelthee makkelijker opgenomen worden en ga je sneller en dieper op reis. Net als bij een Ayahuasca ceremonie krijg je een Mao remmer. Bij Ayahuasca dient deze ervoor om de DMT niet meteen weer uit te spugen. Je lijf wil namelijk DMT zo snel mogelijk afbreken en dat is natuurlijk niet de bedoeling tijdens de ceremonie. Cacao werkt als een soort katalysator voor de truffels zoals de mao remmer dat voor Ayahuasca doet.


De juiste setting voor de ceremonie

De juiste setting voor een cacaoceremonie en voor een truffelceremonie is van essentieel belang. Jij moet je veilig en gedragen voelen. Alleen dan kan het helende werk van de cacao en de truffels optimaal hun werk doen. Dit is het belangrijkste van de setting naast dat het er ook mooi uit mag zien. Mooie kaarsen, prachtige muziek, de juiste spirituele en energetische lading van de ruimte maken het geheel tot een helende ervaring.

 

Rauwe gesneden Peruaanse cacao voor truffelceremonie.com
Maya grottekeningen die aangeven dat zij al psychedelica gebruikten voor ceremonies en als medicijn.