ADHD de baas worden

Heb jij het ook altijd druk in jouw lijf, chaos in je hoofd, kun je geen moment rust in jouw systeem vinden? Welkom bij de club van ADHD-ers, een club met ongeveer 125.000 volwassen Nederlanders. Onze club groeit hard door. Wij waren ook altijd alles kwijt en kwamen te laat omdat we nog van alles moesten doen en wilde afmaken. Tot truffels ons pad kruisten en alles anders werd.

 

Truffels?

Ja echt, psychedelische truffels hebben ons leven veranderd en dat van andere ADHD-ers die wij hebben mogen begeleiden naar een makkelijker leven. Één van onze therapeuten heeft in 2018 zelf ADHD laten diagnostiseren. Tijdens een periode van 8 weken werden meerdere tests gedaan en gesprekken met een psycholoog gevoerd. Tijdens dit proces volgde hij een truffelceremonie en startte hij met het microdosen van truffels. Aan het einde van de 8 weken was het duidelijk dat hij aan het proces startte als een gemiddelde ADHD-er. Aan het einde van het traject werd echter duidelijk dat er geen sporen van ADHD te vinden waren. Er heerste volledige rust, kalmte en gestructureerdheid. Hoe was dit te verklaren? Lees snel verder…

We moeten overigens wel vermelden dat niet iedere ADHD-er baat heeft bij truffels. Van de deelnemers die wij hebben mogen begeleiden heeft ongeveer 83% een positieve verandering bewerkstelligd. Daarnaast is 64% van de deelnemers die medicatie tegen de ADHD kenmerken slikte, hiermee gestopt.

 

Heb ik ADHD?

Heb jij de diagnose ADHD al gekregen of vermoed je dat je ADHD hebt? Op deze pagina vertellen we je hoe je het kunt herkennen en wat je eraan kunt doen. Je kunt de huisarts of psycholoog volgen en de rest van je leven aan de Ritalin zitten, ook wel Methylfenidaat genoemd. Dit wordt vaak gegeven aan mensen met aandachttekort met hyperactiviteit. Dan komen we precies op het punt wat ADHD (in het Engels Attention Deficit Hyperactivity Disorder) precies is. Het is een verstoring in de aandachtsspanne die iemand kan opbrengen. Je kunt je dus niet heel lang op één ding focussen. Gooi daar nog een portie hyperactiviteit bij en we kunnen al helemaal niet meer stil blijven zitten. Stilzitten is sowieso al moeilijk voor een ADHD-er. Over iets nadenken vergeten we nog wel eens waardoor we gewoon dingen doen zonder er van tevoren over na te denken, laat staan de gevolgen ervan te overzien.

Één van de nadelen van Ritalin is dat het ook een antidepressieve werking kan hebben, het kan gevoelens afvlakken. Positieve en negatieve gevoelens worden minder ervaren met alle nadelige gevolgen van dien.

 

Wat is ADHD?

ADHD is een neurobiologische verstoring waardoor het dagelijks leven niet optimaal geleefd kan worden. Concentratie problemen, impulsiviteit, niet stil kunnen zitten, mensen in een gesprek onderbreken en moeite om te leren zijn belangrijke symptomen.

Niet stil kunnen zitten noemen we dan hyperactiviteit. ADHD-ers schilderen een hele kamer in een paar uur, mensen zonder ADHD doen hier langer over. Laten we dan niet discussiëren over het eindresultaat.

 

ADHD symptomen

We sommen nog even de bovenstaande symptomen op. ADHD-ers worden gekenmerkt door:

  • Niet stil kunnen zitten: hyperactiviteit
  • Ze zijn snel afgeleid en kunnen daardoor moeilijk leren
  • Ze zijn geregeld dingen kwijt
  • Kunnen zich maar moeilijk concentreren 
  • Zijn impulsief van aard
  • Mensen worden nogal eens onderbroken door kletsende ADHD-ers.

Herken je je in deze symptomen dan mag je ook bij de club.

 

Behandeling van ADHD

De reguliere gezondheidszorg biedt vaak een combinatie van therapie met medicatie aan.  Medicatie in de vorm van bijvoorbeeld Ritalinof Adderall.

Er is ook een erg succesvolle combinatie van therapie met natuurlijke variant in de vorm van psychedelische truffels. Deze microdosing truffels hebben geen nadelige effecten zoals de chemische varianten. Deze veroorzaken namelijk van maagklachten, slapeloosheid, hoofdpijn en de vaak vergeten afvlakking van emoties. Het programma voor Transformatie biedt in drie maanden een oplossing en tijdens deze drie maanden wordt je met truffel-microdosing ondersteund.