Angsten en paniek overwinnen door een truffelceremonie

Angst is de meest verlammende en overheersende emotie in het leven van een mens.

Paniekaanvallen en angst overwinnen is niet makkelijk. Angst wordt veroorzaakt door trauma’s uit het verleden. Een enge ontmoeting met een spin toen je een klein kind was, kan bijvoorbeeld zorgen voor Arachnofobie in je verdere leven. Voor de één valt hiermee te leven voor de ander is dit bijna onmogelijk.

Wanneer angst omslaat in paniekaanvallen dan kan het je dagelijks functioneren gaan beïnvloeden.

Paniekaanvallen ontstaan gevoelsmatig uit het “niets”. Ineens komt er een onbehaaglijk gevoel, alsof er grote dreiging heerst.

Alsof je moet vluchten, maar je weet niet waarheen. Een vreselijk gevoel, want je zoekt veiligheid maar lijkt het nergens te vinden. Je krijgt last van fysieke klachten als hartkloppingen, zweten, algehele onrust, flitsen zien, hyperventilatie of bijvoorbeeld het gevoel dat je zweeft.

Paniekaanvallen zorgen er voor veel mensen voor dat ze afleiding zoeken. Wanneer je een afleiding zoekt is er geen ruimte voor de nare gedachten. Gedeeltelijk is dit ook waar, maar het zorgt voor nog meer vluchten en zo wordt het kijken naar de kern van het probleem ontweken. Maar om de kern van het probleem te kunnen onderzoeken is veel moed nodig. Een truffelceremonie zal je hierbij helpen.

 


Vertrouw op jezelf. Je hebt veel overleefd. Je zal ook overleven wat er nog zal komen.

Uitzitten of het gevecht aangaan...

Vele mensen hebben non stop paniekaanvallen en zij kunnen niet anders dan de paniekaanvallen “uit te zitten”. Hulp zoeken is niet altijd makkelijk want ook dat kan voor onrust zorgen. Medicatie of een verslaving aan drank, drugs, medicijnen of welke andere vorm is vaak de enige oplossing. Dit is symptoombestrijding en pakt helaas niet de oorzaak van het probleem aan.

Eén ding is zeker; je zal de kern van het probleem het hoofd moeten bieden. In de relaxte en ontspannen sfeer tijdens onze truffelceremonies hopen wij dat je de rust en ontspanning kunt vinden om hiermee aan de slag te gaan. Hopelijk kun je zo beetje bij beetje de paniekaanvallen gaan aankijken en ze het hoofd bieden.

Wat willen ze jou vertellen? Dit kun je uitvinden tijdens een truffelceremonie en in de gesprekken met onze coach.

Je kunt het, heb vertrouwen!