Bijna-dood-ervaring beter begrijpen

Wil jij een bijna-dood-ervaring accepteren en verwerken? Laat Truffelceremonie.com je helpen.

Is de dood het totale einde of het einde van je bewustzijn? Oké het is het einde van de stoffelijke zijn op aarde. Je lichaam stopt met het dienen van je bewustzijn of je ziel. Maar houdt het daarna allemaal op? Vele mensen zijn met dit vraagstuk bezig. Alleen de mensen die een bijna-dood-ervaring of een nabij-de-dood-ervaring hebben mogen ervaren, weten het antwoord hierop. 


Mensen die een bijna-dood-ervaring (BDE) of nabij-de-dood-ervaring (NDE) hebben gehad, weten dat dit niet zo is. Heb jij ook een BDE of NDE gehad? Kun je er al openlijk over vertellen? Heb je je BDE of NDE al geaccepteerd of een plekje gegeven? Veel lotgenoten durven er niet over te praten omdat ze aan zichzelf twijfelen, bang zijn veroordeeld te worden door hun omgeving of omdat ze voor gek verklaard worden. Velen kiezen voor totale eenzaamheid om deze gekke wereld maar niet te hoeven ervaren. Bij ons kun je met je verhaal, ervaring en emoties terecht. Wij luisteren zonder oordeel en begeleiden je de komende tijd. 


Angst voor het onbekende

De angst voor het onbekende maakt dat de vele bijna-dood ervaringen die er wereldwijd zijn, onderschat of weggeschoven worden. Uit Duits en Amerikaans onderzoek is gebleken dat 4,2% van de bevolking een nabij-de-dood-ervaring of bijna-dood-ervaring heeft gehad. De wetenschap kan deze ervaringen niet op een wetenschappelijke manier meten of onderzoeken, vandaar dat ze dit liever vergruizen en onder de noemer verzinsels scharen. Toch is inmiddels wetenschappelijk aangetoond dat een BDE of NDE bestaat, echter hebben de wetenschappers hier nog geen verklaring voor. Hoe het kan dat het bewustzijn actief blijft na de dood is nog een groot raadsel.

 

Bij truffelceremonie.com geloven we erin dat het leven na dit leven verder gaat. Daarvoor hebben wij zelf al te veel aanwijzingen gezien en ervaren. Daarnaast hebben zo veel van onze deelnemers aan de innerlijke reizen gezegd dat zij beelden, emoties en ervaringen van vorige levens hebben mogen aanschouwen. Wij hebben al zo veel verhalen over vorige levens mogen horen, dat het voor ons wel duidelijk is dat het bewustzijn verder gaat na dit leven.


Wat is een bijna-dood-ervaring eigenlijk? 

Tijdens een periode dat er geen meetbare activiteit van de hersenen is en het lichaam niet meer reageert op lichaamsreflexen, hersenreflexen en wanneer de ademhaling is gestopt, zijn er toch tekenen van bewustzijn. Er zijn dus ervaringen en waarnemingen mogelijk tijdens een periode van bewusteloosheid. Een helder bewustzijn kan dus blijkbaar onafhankelijk van hersenen en lichaam ervaren worden. Tijdens een klinisch dood periode zijn deze ervaringen en waarnemingen aangetoond met vele feiten uit de verhalen. Er bestaat dus een helder bewustzijn tijdens het uitvallen van alle hersenfuncties.

Klinisch dood toont totaal geen hersenactiviteit meer, tijdens een coma is nog wel hersenactiviteit te meten. De bijna-dood-ervaring veranderd mensen op een blijvende manier.


Waaraan kun je herkennen dat je een bijna-dood-ervaring hebt gehad?

Wanneer jij bijvoorbeeld tijdens een ongeluk, operatie of levensbedreigende situatie een tijd weg bent geweest, kan het zijn dat je een BDE of NDE hebt gehad. Veel mensen weten duidelijk dat ze een bijna-dood-ervaring hebben gehad door de levendige herinneringen hieraan. Anderen twijfelen wat ze gezien hebben of zij kunnen niet accepteren dat ze iets ervaren hebben. Soms duurt het vele jaren voordat iemand beseft dat er een BDE of NDE is geweest. Wij willen graag meer duidelijkheid verschaffen en helpen jou bij de acceptatie. Twijfel je of je een BDE hebt gehad? Boek dan een truffelceremonie om dit uit te zoeken.


Herken je je in één van de volgende waarnemingen?

Wanneer jij je herkent in één of meerdere van de onderstaande waarnemingen, dan mag je er zeker van zijn dat jij een bijna-dood-ervaring hebt gehad. Natuurlijk zijn er ook andere waarnemingen mogelijk. Hieronder staan de meest voorkomende waarnemingen.

 • Heb je je beseft dat je dood was?
 • Heb je ineens geen pijn meer ervaren?
 • Heb je een enorm gevoel van onvoorwaardelijke liefde, vrede en rust ervaren?
 • Kun je jouw ervaring maar moeilijk in woorden uitdrukken?
 • Heb je een tunnel met helder licht gezien of gevoelt?
 • Kon je telepathisch communiceren met andere wezens?
 • Is jou leven in een flits aan je voorbij geschoten?
 • Ben je uitgetreden en teruggekeerd in jouw lichaam?
 • Heb je je eigen lichaam mogen aanschouwen tijdens deze ervaring?
 • Ben je niet meer bang voor de dood?
 • Ben je ineens geïnteresseerd in spiritualiteit?
 • Ben je ineens heel sensitief en hooggevoelig geworden?
 • Ben je afgestapt van de materialistische gedachte?
 • Is jouw kijk op je leven, financiën, je partner of bijvoorbeeld de maatschappij ineens veranderd?

Wie krijgt een bijna-door-ervaring of een nabij-de-dood-ervaring?

Een BDE of NDE komt onder allerlei omstandigheden voor, in alle lagen van de bevolking, bij alle religies, bij alle bevolkingsgroepen, in alle culturen en in alle tijden. Er is geen aanwijsbaar fenomeen dat ervoor zorgt dat iemand een bijna-dood ervaring krijgt of dit niet krijgt. Je kunt er ook niet voor kiezen tijdens dit proces. Het overkomt je of het overkomt je niet. Mensen die een BDE of NDE hebben gehad zijn over het algemeen heel erg dankbaar dat het hen is overkomen. Slechts een enkeling heeft een angstaanjagende ervaring.


Ceremonies

Een bijna-dood-ervaring wordt door wetenschappers regelmatig vergeleken met een ceremonie met behulp van Psilocybine (truffels en paddo’s), DMT (Ayahuasca), Mescaline (Peyote) of LSD (chemische variant). Bij een breed onderzoek naar hersenactiviteit tijdens ceremonies met truffels of Ayahuasca is gebleken dat de hersenactiviteit tijdelijk af nam en het bewustzijn juist toenam. Dit is ook in een lichtere mate te bereiken tijdens meditatie wanneer de hersenactiviteit minder wordt en de toegang tot het eindeloze bewustzijn open gaat. Mensen omschrijven dit ook wel als het open gaan van het derde oog. Dit is wat er ook tijdens de ceremonies gebeurt. Zie de truffelceremonie als een poort naar deze andere dimensie, hetzij in een lichtere vorm als dat een BDE of NDE is. 


Nederlands onderzoek

Veel onderzoek is er gedaan door onder andere Pim van Lommel, 26 jaar cardioloog en schrijver van de bestseller Eindeloos Bewustzijn. Hij heeft gedurende vele jaren 62 bijna-dood-ervaringen beschreven binnen een onderzoek onder 344 Nederlandse patiënten die in het ziekenhuis een hartstilstand hadden gehad. Dat is 18% van de onderzochte personen! Pim van Lommel had wereldnieuws geschreven door het zo uitgebreid en wetenschappelijk te beargumenteren. Vanaf het verschijnen van zijn artikel in het gerenommeerde wetenschappelijke magazine The Lancet kan de wereld niet meer om de bijna-dood-ervaring of nabij-de-dood-ervaring heen. Pim van Lommel is ook één van de oprichters van Netwerk Bijna-dood-ervaring waar mensen elkaar kunnen ontmoeten en waar veel ervaring en kennis gedeeld wordt.

eindeloos bewustzijn van Pim van lommel voor Truffelceremonie.com

Waarom is er zoveel weerstand?

Vele mensen die een bijna-dood ervaring hebben gehad kunnen daarover niet praten met hun omgeving. Partners snappen niet wat er gebeurt is, veroordelen de partner, de omgeving verklaart je voor gek, schrijven het toe aan een hallucinatie of bijwerking van de medicatie. 

De persoon die de bijna-dood ervaring heeft gehad moet vaak knokken voor zijn of haar geloofwaardigheid omdat het weggeschoven wordt als onzin. De maatschappij is angstig voor alles wat met de dood te maken heeft en dat stoppen we daarom maar zo snel mogelijk onder het tapijt. Eigenlijk zouden we van al die bijna-dood ervaringen heel veel kunnen leren. 

Mensen met een BDE kunnen hun verhaal niet kwijt, niemand gelooft hen en ze worden veroordeeld door anderen. Ze kunnen in een sociaal isolement raken en gaan in vele gevallen scheiden van hun partner. Hoog-sensitiviteit en een verhoogd intuïtief bewustzijn zijn vaak de uitkomsten van een bijna-door ervaring. Hierdoor staan de mensen ineens open voor berichten van “de andere kant” waardoor zij allerlei informatie te verwerken krijgen waar ze helemaal niets mee kunnen. De spirituele ontwikkeling is ineens zo hard gegaan dat het soms niet bij te benen valt.


Depressie, eenzaamheid en heimwee

Volgens expert Pim van Lommel krijgen vele mensen die een BDE of NDE hebben gehad, te maken met depressiviteit, eenzaamheid en een gevoel van heimwee. Depressiviteit vanwege het fijn dat het ongrijpbaar en onbegrijpelijk is wat ze hebben meegemaakt. Eenzaamheid omdat ze in een sociaal isolement geraken vanwege het feit dat ze met bijna niemand over deze belangrijke gebeurtenis kunnen praten. Heimwee naar de andere kant doordat de bijna-dood-ervaring of nabij-de-dood-ervaring voor velen een hele mooie ervaring was. Prachtige landschappen, muziek en onvoorwaardelijke liefde en acceptatie wordt door hen vaak genoemd.

Het helpt de BDE-ers of NDE-ers om zonder oordeel te luisteren naar hun ervaringen en verhalen. 


Terug naar jouw bijna-dood-ervaring

Tijdens een truffelceremonie helpen wij jou om terug te gaan naar jouw bijna-dood ervaring. Gelukkig niet met de levensbedreigende omstandigheden zoals tijdens jouw vorige ervaring. De thee van de truffels zal de poort nogmaals voor je open zetten. Op deze manier kun jij als ervaringsdeskundige nogmaals door dit mooie proces gaan. Laat ons je helpen om jouw bijna-dood ervaring te accepteren, te verwerken of nogmaals te beleven.

Je kunt de truffelceremonie zien als poort naar de andere dimensies, daar waar je tijdens jouw bijna-dood-ervaring of nabij-de-dood-ervaring bent geweest. Wil je jouw eigen ervaring nog eens nader onderzoeken dan raden wij je aan om een sessie te boeken. Bij Truffelceremonie.com trachten we dit proces van acceptatie en verwerking te bespoedigen met behulp van regressietherapie en de truffelceremonies. De combinatie van regressietherapie en truffelceremonies is een erg krachtige en doeltreffende mix die psychedelische therapie wordt genoemd. Vanaf 18 jaar kunnen wij mensen helpen met het verwerken, accepteren en vertellen over hun bijna-dood-ervaring of nabij-de-dood-ervaring.