Meer creativiteit ervaren

We zijn allemaal op zoek naar de vonk om onze creativiteit te laten ontvlammen. Is een truffelceremonie hiervoor het juiste instrument?

 

Onderzoeken hebben aangetoond dat psilocybine nieuwe verbindingen in de hersenen aanlegt. Meer verbindingen in het brein voor meer creativiteit en out of the box denken. Buiten de lijntjes kleuren. Joepie!

 

The Beatles schreven al liedjes over psychedelica en gebruikten zelf met regelmaat wat truffels, paddo’s en lsd. De meest creatieve nummers brachten zij hierdoor uit.

 

Madonna zong al over San Pedro (cactus) in het liedje La Isla Bonita. En ze had het hierin niet over de plaatsje in Spanje.

 

De meest geniale genieën konden out of the box denken door psychedelica en er zijn zelfs beweringen dat de aap rechtop ging lopen na het eten van psychedelische paddestoelen. Stonden de psychedelica dan aan de wieg van onze evolutie als mens???

Creativiteit van een 7-jarige dochter  :-)


De innerlijke reizen die tijdens een truffelceremonie gemaakt worden zorgen voor veel persoonlijke groei, inzichten, inspiratie en creatie. Creativiteit is het vermogen om nieuwe dingen te kunnen bedenken. Hier komen inspiratie en creatie samen. Creatieve oplossingen voor ingewikkelde vraagstukken.

 

Ontdekken en verbeelding zijn twee andere facetten van creativiteit. Tijdens de truffelceremonie komen deze in een sneltreinvaart voorbij. De muziek die wij tijdens de ceremonies draaien helpen het geestverruimende proces verder op gang. De truffels laten je nieuwe mogelijkheden, opties en ontwerpen zien. Aan jou de schone taak om deze om te zetten in jouw creatieve proces.

 

Daarbij is creativiteit een onderdeel van je intelligentie. Daar zeggen we niet mee dat mensen met een lager IQ, minder creatief zijn. Het is juist andersom. Als je creatiever bent, ben je in staat om betere oplossingen te bedenken. Dit staat synoniem voor intelligentie.

We hebben het dan over schepping en vindingrijkheid.

 

Creativiteit kan zich uitten via je hoofd, stem, lichaam (dansen) en via je handen. Iets maken vanuit een creatief proces is net zo bijzonder als iets bedenken met je hoofd. Of het nou mooi is of niet, of het een goede oplossing voor een probleem is of niet, het blijft een bijzonder proces.

 

En dit proces krijgt een kickstart tijdens een Truffelceremonie.