Pijn bestrijden

Pijn is alles behalve fijn en zeker niet wanneer je dagelijkse last hebt van chronische pijn.

Wist je dat pijn te bestrijden is met een truffelceremonie en door middel van het microdoseren met truffels?

 

Wat is pijn eigenlijk?

Pijn is een emotionele onplezierige ervaring als gevolg van een beschadiging in het lijf. Ergens in het lichaam wordt een signaaltje gegeven aan de hersenen waar dit als pijn sensatie ervaren wordt. Pijn kan verklaarbaar zijn door een zichtbare beschadiging van het lijf of na bijvoorbeeld sport. Maar pijn kan ook een onverklaarbare oorzaak hebben.

 

Pijn heeft een belangrijke functie. Pijn waarschuwt ons namelijk wanneer er gevaar voor letsel dreigt of net is geweest. De pijn sensatie zorgt er namelijk voor dat we onze vinger weer wegtrekken wanneer we deze in de vlam van een kaars hebben gestoken.

 

Pijn wordt door het centrale zenuwstelsel doorgegeven aan de hersenen. Pijn zorgt ervoor dat we voorrang geven aan deze situatie zodat we hopelijk erger kunnen voorkomen.

 

Het signaal dat het lichaam geeft aan het centrale zenuwstelsel wordt in de hersenen vertaald naar pijn. De echte pijnbeleving zit dus in de hersenen. En hier kunnen we met een truffelceremonie en eventueel het microdoseren met truffels wat aan doen.

 

Pijn bestrijden kan met een truffelceremonie

Soorten pijn

We spreken van acute pijn, chronische pijn, neuropathische pijn en fantoompijn. Deze vier soorten leggen we even uit.

Acute pijn wordt door een beschadiging van het lichaam veroorzaakt. Hierdoor bestaat er een duidelijke aanwijsbare oorzaak van de pijn. De pijn is vaak scherp en een duidelijk signaal dat een deel van het lichaam verzorging nodig heeft.

 

Chronische pijn is pijn die langer duurt dan drie maanden. De oorzaak van chronische pijn is niet altijd aanwijsbaar. Dit maakt chronische pijn lastiger te beschrijven dan acute pijn. Chronische pijn kan veroorzaakt worden door de hersenen, het lichaam, hormonen en het centrale zenuwstelsel die elkaar ook nog eens beïnvloeden. Chronische pijn wordt vaak ervaren als een zeurende pijn. Psychologisch werkt chronische pijn ook door in het lichaam. De pijn wordt vaak als last gezien die het dagelijks leven negatief beïnvloed.

 

Neuropathische pijn is pijn aan de zenuwen of aan het centrale zenuwstelsel. Doordat de pijn in de zenuwen gevoeld wordt, is de pijnsensatie vaak weergegeven als elektrisch of prikkelig (denk aan je telefoonbotje in je elleboog). Neuropathische pijn kan acuut zijn en chronisch worden doordat beschadigingen van zenuwen of het centrale zenuwstelsel maar moeilijk genezen.

 

Fantoompijn wil zeggen dat iemand een pijnsensatie ervaart aan een geamputeerd lichaamsdeel. Om gek van te worden als je ergens pijn hebt maar je kunt er niets aan doen. Zelfs niet in knijpen of aan krabbelen voor een beetje verlichting van de pijn. Het centrale zenuwstelsel geeft nog steeds pijnprikkels door aan de hersenen van lichaamsdelen die niet meer verbonden zijn met het lichaam.

 

Traditionele pijnbestrijding

Vroeger werd cannabis gebruikt als natuurlijke pijnstiller voordat in 1832 codeine werd ontdekt. Cannabis verdween grotendeels van de radar toen aspirine haar intrede deed.

 

Wanneer je pijn hebt ga je normaal gesproken naar de huisarts voor een oplossing. Hij schrijft een pijnstiller of ontstekingsremmer voor zodat je lichaam de tijd krijgt om zichzelf weer te herstellen. Kijk naar een snee in je vinger: die heelt ook weer vanzelf. Soms moet er ingegrepen worden door middel van een ziekenhuisopname of operatie. Beide niet leuk maar soms wel noodzakelijk.

 

Truffels zijn 100% natuurlijk, niet verslavend en veilig volgens het RIVM. Truffels kunnen in vele situaties de vervanger zijn van paracetamol, ibuprofen en diclofenac (pijnstillers met ontstekingsremmer) of de zwaardere pijnstillers codeine, tramadol en oxycodon. Deze laatste is zeer verslavend, pas hier mee op wanneer de huisarts deze voorschrijft. Het is namelijk een morfine achtige pijnstiller (opiaat) die daardoor eigenlijk als harddrug bestempeld zou moeten worden. Iemand kan overlijden wanneer te veel oxycodon ingenomen wordt.

 

Wat gebeurt er wanneer je een pilletje tegen de pijn neemt?

Een pijnstiller, paracetamol, ibuprofen of de zwaardere varianten, neemt de pijnprikkel weg en werken vaak koortsverlagend. De pijnstiller wordt ingenomen en zoekt via de bloedbaan zelf zijn weg naar de pijnplek en de hersenen. In de hersenen wordt de pijnbeleving tijdelijk geblokkeerd of worden er hormonen aangemaakt die de pijnprikkel bestrijden.

 

Wat kunnen truffels voor jou doen?

Er wordt steeds meer (Amerikaans) onderzoek gedaan naar pijnbestrijding met truffels, paddo’s, LSD en andere psychedelica. Deze onderzoeken hebben de positieve werking van psilocybine aangetoond op klusterhoofdpijn, chronische pijn, fantoom pijn en fibromyalgie.

 

Psilocybine, de werkzame stof in truffels legt nieuwe verbindingen aan in de hersenen. Nieuwe verbindingen die de functie van oude verbindingen overnemen. Oude verbindingen, waar de pijnprikkel ervaren werd, worden daardoor vervangen. Hierdoor vervalt in vele gevallen de pijnsensatie. De psilocybine legt enorm veel nieuwe verbindingen aan zoals aangegeven in de volgende illustratie. Links zie je de normale verbindingen in de hersenen, rechts zie je de extra verbindingen die door de psilocybine aangelegd zijn. Door deze extra verbindingen voelen mensen zich ook meer gefocust, creatiever enz. We kunnen dus stellen dat naast pijnbestrijding, truffels ook zorgen voor het stoppen van een verslaving maar ook dat we er depressies de baas mee kunnen worden.

Een truffelceremonie tegen chronische pijn

Truffels kunnen ingezet worden tegen diverse soorten pijn. Erg effectief zijn de truffels gebleken bij chronische pijn, neuropathische pijn en fantoompijn. De nieuwe verbindingen in de hersenen maken de oude verbindingen die de pijnsensatie doorgaven overbodig. Soms is de pijn al na één truffelceremonie weg, soms zijn er meerdere ceremonies voor nodig. De pijn kan even weg zijn of voor altijd wegblijven. Dat is bij iedere deelnemer anders.

 

Wij hebben al van vele deelnemers mogen horen dat hun pijnklachten weg zijn gebleven. Hopelijk mogen de truffels ook u helpen.
Desgewenst kan het microdoseren met truffels de juiste ondersteuning geven om de pijn ook op lange termijn weg te houden.
Wanneer u vragen heeft, horen wij deze graag van u.