Rouw en het verlies van een verloren dierbare

 

“Rouw is de prijs die we betalen voor liefde.

We kunnen troost vinden in het idee dat er betere dagen zullen volgen”.

 

 

Queen Elizabeth II

Koningin van het Verenigd Koninkrijk 

1926-2022

Rouw en verlies verwerken vanwege een dierbare die je bent verloren. Truffelceremonie biedt hulp.

Ben jij een dierbare verloren? Iemand waarvan je erg veel hield, is je ontglipt? Je wereld lijkt in te storten door al het verdriet dat je overmand.

Stop je verdriet niet weg, het mag eruit, het moet eruit. Jouw verdriet een plaats geven is heel belangrijk en helend tegelijk. 

 

Als je je verdriet los kunt laten Voel je je opgelucht, lichter, bevrijd. Laat die energie dus stromen. Tijdens een truffelceremonie kunnen wij je helpen met dit verdriet. Zeker wanneer het verdriet vast zit, wanneer je geblokkeerd bent en je verdriet niet kunt uitten. Laat de truffels je helpen om de waterlanders toe te laten.

 

De werkzame stof in de truffels is psilocybine, een psychoactieve stof die emoties losmaakt. Hierdoor kun je beter bij je (weggestopte) verdriet. Het helpt je om met liefde naar jezelf en naar diegene te kijken die je ontglipt is. Laat met behulp van de truffels de emoties los.

 

Tijdens de truffelceremonies wordt er veel gehuild, veel gelachen en veel losgelaten. Ook voor jou is het tijd om je dierbare nu los te gaan  laten. Dit is heel moeilijk maar door de ondersteuning die je van de truffels krijgt, gaat ook jou dit lukken.


Periode van rouw

In vele maatschappelijke groepen wordt een periode van rouw gekozen. Tijdens deze periode van rouw wordt regelmatig stilgestaan bij de overledene, worden herinneringen opgehaald en vaak somber geleefd. Even geen feestjes, gezelligheid buitenshuis, sport of sociale aangelegenheden. Deze periode werkt vaak heel helend en verlossend. Er zijn bevolkingsgroepen die 40 dagen van rouw kiezen bij het overlijden van een dierbare. Of deze 40 dagen vanaf overlijden of vanaf de uitvaart is, maakt niet zo veel uit.

Kies jouw eigen periode van rouw. Hoe lang je hiervoor uit wilt trekken mag je helemaal zelf weten. Denk je aan twee weken genoeg te hebben, een maand of langer. Neem je tijd hiervoor. Tijdens deze periode van rouw of als afsluiting zou je een truffelceremonie kunnen plannen die we dan in het teken van jouw dierbare zullen houden.

Verlies van een dierbare verwerken met truffelceremonie.com

Vergeving

Zijn er nog onverwerkte zaken die om vergeving vragen? Heeft de overledene jou wat aangedaan in de tijd die jullie samen waren? Of was jij juist diegene die hem of haar wat aangedaan heeft. Bewust en onbewust kwetsen we soms de mensen waarvan we houden. Nu is het tijd om jezelf en de ander te vergeven. Voorafgaande aan de truffelceremonie ga je jouw intenties voor de ceremonie bepalen. Vergeving kan er hier één van zijn. Denk hier goed over na en wees eerlijk, is ons advies.


Je leven weer oppakken

Ben je ontroostbaar en zie je geen eind komen aan jouw verdriet? Ben er en nou wel eens klaar mee om nog steeds in zak en as te zitten. Ben je er klaar voor om je leven weer op te pakken maar weet je niet hoe?

Tijdens een truffelceremonie krijg je aanwijzingen en inzichten die jou weer op pad gaan helpen. Heb vertrouwen in dit proces en in de toekomst.