Spirituele ontwikkeling door truffelceremonies

Wat is eigenlijk spirituele ontwikkeling? Spirituele ontwikkeling uit zich op vele manieren en we hoeven echt niet de Dalai Lama te worden. Spirituele ontwikkeling is niet het doel van het leven; het is het pad dat je bewandeld dat zo interessant is.

Hoe ziet spirituele ontwikkeling eruit? Eigenlijk wil het niets meer zeggen dan dat je je op je spirituele pad bevind en hoe ver je bent maakt helemaal niets uit. De reis is belangrijker dan het einddoel namelijk. Je bent jezelf aan het ontwikkelen en je weet dat er meer is tussen hemel en aarde. Wat het precies is weet niemand maar dat maakt ook helemaal niet uit. Jij komt dingen op jouw spirituele pad tegen die voor jou nodig zijn.

Het is een pad van voelen in plaats van denken. Voel wat goed voor je is en welke richting jou pad je naartoe brengt. Voel welke mensen je op je pad tegen komt en welke op je pad blijven. Probeer alles om je heen te voelen.

En nee, spirituele ontwikkeling is niet alleen weggelegd voor geitenwollensokken figuren en zweefteven. Iedereen is spiritueel en sommigen gaan ermee aan de slag en ontwikkelen zich. Anderen geven er niets om. Dat maakt niets uit als jij je maar niet van je pad laat brengen door een ander. Doe wat jij denkt dat goed is en goed voelt.

 

Spiritualiteit is leven vanuit je hart met je voeten op de grond - Patrick Mundus

Volg jouw spirituele pad

We hoeven echt niet allemaal Verlicht te zijn omdat bezig zijn met spiritualiteit al zo veel mogelijkheden tot ontwikkeling en zelfexpressie biedt. Je doet dit niet voor een ander maar voor jezelf dus vergeet dat vooral niet.

Bezig zijn met spiritualiteit kan op vele manieren. Je kunt boeken lezen, allerlei workshops volgen, mediteren en reiki beoefenen, truffelceremonies, tarot kaarten, Ayahuasca, Kambo, Peyote of San Pedro ceremonies volgen, wandelen, bidden etc etc etc. Er zijn heel veel spirituele methoden die je kunt toepassen.

Iedereen die zich spiritueel wil ontwikkelen wil meer voelen en minder denken. In het NU leven is hierbij erg belangrijk. Eckhart Tolle’s De Kracht van het Nu, De stilte spreekt en Een nieuwe aarde zijn krachtige boeken om meer in het NU te zijn. Maar ook boeken van Brené Brown, Yasmin Boland, of dichter bij huis Rosalinda Weel zijn aanraders. Deze schrijvers houden je een spiegel voor waardoor je kritisch en doch met volledige acceptatie naar jezelf en je omgeving leert kijken.

Bij Truffelceremonie.com kunnen we je helpen om op je spirituele pad te komen en waar nodig begeleiden we je verder. De truffelceremonies die we organiseren zijn allemaal gericht op spirituele ontwikkeling en persoonlijke groei.