De spirituele kijk op trauma

De spirituele kijk op trauma volgens Truffelceremonie.com

Kennelijk moeten we van ons leven als mens leren, van ons lijden wijzer worden en van de vreugde op deze planeet genieten. De dualiteit tussen goed en kwaad, blij en verdrietig, liefde en haat en alle tegenstrijdigheden die het leven ons hier te bieden heeft, maakt dit interessant voor onze zielen.

 

We moeten en kunnen leren van ons trauma wanneer we dit kunnen doorleven en los kunnen laten. Vrijwel alle aandoeningen als angststoornissen, depressies, geestesziekten, ADHD en lichamelijke ziekten zijn in feite trauma. 

De geest reageert op een vervelende gebeurtenis en slaat dit op als negatieve energie. Deze negatieve energie muteert tot een ziekte van welke aard dan ook. Hierdoor heeft het lichaam een signaal dat je niet goed bezig bent. Het lichaam geeft als het ware een waarschuwing dat je zo niet langer door kunt gaan anders gaat het lichaam zieker en zieker worden. 

 

We zijn niet ons trauma en het trauma is niet een deel van ons. Het trauma is ons overkomen en we kunnen in staat zijn om het trauma achter ons te laten. Trauma kun je namelijk af doen net zoals je een zware rugzak kunt afdoen. Je zeult namelijk een zware rugzak met je trauma met je mee. Hoe fijn zou het zijn als je deze zware rugzak af kunt doen en achter je kunt laten. Je zere rug gaat over en andere kwalen lossen op. We zeggen hier natuurlijk niet dat je eventuele voorgeschreven medicatie kunt laten staan. Wij hebben het over het aanpakken van de oorzaak van een ziekte of kwaal, niet over het bestrijden van de symptomen of uitingen van de ziekte.

 

Trauma is hetgeen dat slechte herinneringen met jou en met je lichaam doen. Het zijn niet de herinneringen of de pijn opzicht maar de omringende emoties die je hebt opgeslagen. Je hebt jezelf ontkoppeld van jezelf omdat het te pijnlijk was om jezelf te zijn. Hierdoor wordt het steeds moeilijker om met je emoties om te gaan waardoor verslavingen op de loer liggen, relaties moeilijk verlopen of onmogelijk lijken en je zelfbeeld steeds kleiner wordt. Hierdoor raak je jezelf steeds meer kwijt en ontkoppel je jezelf los van je echte ik. De echte authentieke IK zoals je geboren bent. Die IK die op deze aarde kwam zonder conditioneringen of opvoeding, zonder normen en waarden, vol van onvoorwaardelijke liefde en afhankelijkheid, open en prachtig, zin in het leven, groeien, bloeien en stralen. 

 

Trauma uit kindertijd

Totdat je door kreeg dat je je moest aanpassen aan je ouders, moest luisteren naar regels in huis, op school etc. Je ging je aanpassen om erbij te horen, om niet gepest of geen klappen te krijgen. Hard te werken omdat de maatschappij en je familie dat van je verwacht. Aanpassen, aanpassen, aanpassen. Dat is wat je ging doen. Je maakte je steeds verder los van jezelf. Dit is trauma uit onze kindertijd.

 

Dit aanpassen en daar bovenop diverse trauma’s veranderen de structuur van onze hersenen, cellen, normen, waarden waardoor de onvoorwaardelijke liefde waarmee we geboren werden tezamen met de compassie en medeleven steeds verder van ons vervreemd raken. Je kunt er als het ware niet meer bij door de blokkade die het trauma veroorzaakt. Om weer bij deze onvoorwaardelijke liefde, compassie en medeleven te kunnen komen, moeten we eerst de schaduwkanten en trauma’s oplossen.

 

Ontstaan van trauma

Zolang het trauma uit onze kindertijd in tact blijft kunnen we niet helen. Hierdoor is het trauma uit de kindertijd bijna altijd de oorzaak van problemen op latere leeftijd. Vaak worden deze trauma’s van generatie op generatie doorgegeven. Vaak weten deze generaties ook niet dat ze trauma’s doorgeven totdat iemand in de familie deze gaat oplossen. In vele families uit zich dit trauma in alcoholisme, verslavingen, schreeuwende moeder, emotioneel afwezige vaders, ruzies, geweld, misbruik, verwaarlozing, gebrek aan liefde, scheidingen of een mengelmoes van deze uitingen. Allemaal hebben deze trauma als basis. 

 

Ook langdurige stress werkt traumatiserend. Verstoort het slaapritme. Een jetlag is zo slecht voor lichaam en geest. Fysieke en mentale stress veroorzaakt ziekten als hoge bloeddruk, hart en vaat ziekten, astma, kortademigheid etc.

 

Natuurlijk ervaren we ook een trauma als het gaat om het meemaken van ongelukken, verlies van een dierbare, oorlog, bedreiging en vele andere herinneringen aan vreselijke gebeurtenissen. 

 

Wanneer kinderen een gebrek aan liefde ervaren, niet vastgehouden worden, getroost of gezien worden, ontstaat er een trauma. Kinderen kunnen dit gebrek aan liefde niet verwoorden, ze kunnen niet over hun pijn praten, er worden beslissingen voor hen genomen die ze helemaal niet willen. Hierdoor koppelen kinderen zich los van zichzelf waardoor het authentieke kind, de originele IK, naar de achtergrond verdwijnt. Hierdoor wordt het bijna onmogelijk om emoties op de juiste manier te uiten, laat staan ze daadwerkelijk te voelen. Vaak uiten deze emoties zich dan in de vorm van woede waardoor het kind door de ouders gecorrigeerd wordt. Hierdoor koppelt het kind zich opnieuw los van de authentieke IK en worden de problemen en uitdagingen steeds groter. 

 

Liefde, veiligheid, geborgenheid en ruimte voor ontplooiing zijn zo belangrijk in het leven en vooral in de kinderjaren. Laat en leer kinderen omgaan met al hun emoties. Laat boosheid bestaan en leer ze omgaan met hun agressie in plaats van deze beide af te keuren. Alle emoties zijn namelijk onderdeel van het kind en alle emoties hebben ze nodig om goed te hechten met hun authentieke IK. Hiermee kun je toekomstige problemen zoals depressies en ziektes voorkomen. 

Trauma maakt ziek volgens onderzoekers

Verslavingen hebben trauma als oorzaak

Even hiervoor hadden we het al kort over verslavingen. Verslaving ontstaan altijd uit een trauma in dit leven, een vorig leven of uit trauma van ouders of voorouders. Een verslaving kun je niet oplossen wanneer je de oorzaak niet aanpakt. Daarom pakken wij ook eerst het trauma aan voordat we met de verslaving aan de gang gaan.

 

Onbewuste patronen en onbewust genomen keuzes houden de verslaving en het trauma in stand. Deze keuzes en patronen liggen opgeslagen in het onderbewustzijn. Maak contact met het onderbewustzijn tijdens een truffelceremonie om deze patronen te doorbreken. De geconditioneerde geest si dor de psilocybine uit de truffels even buiten spel gezet waardoor diepere lagen van de geest toegankelijk zijn. Nu ben je in staat om deze patronen te doorbreken en gedragingen te veranderen.

 

Je mag je overlevingsmechanisme uitschakelen, je verslaving stoppen omdat deze niet meer nodig is. Je mag je trauma aanpakken en dit definitief verwerken. Je mag los komen van je trauma  en je verslaving zodat het licht weer op jouw mag schijnen zodat geluk weer op jouw pad mag komen.

 

Trauma drukt op je leven

Trauma drukt op je leven. Het kost enorm veel energie om je pijn weg te blijven drukken om deze maar niet te hoeven voelen. Wanneer we het trauma laten oplossen komt er veel levensenergie vrij om ons te genezen. De waarheid zit binnen in ons. We moeten alleen de juiste vragen stellen, de juiste therapie kiezen en de juiste vragen stellen. Tijdens een truffelceremonie is dit allemaal mogelijk. Wij zeggen niet voor niets dat één truffelceremonie gelijk staat aan 100 uur therapie!