Wat is een trauma precies?

Een trauma is een negatieve energetische gebeurtenis uit het verleden ofwel datgene uit het verleden dat niet leuk was. Iedereen heeft een trauma’s in zijn of haar leven. Een leven zonder trauma bestaat namelijk niet. Als baby of peuter krijgen we namelijk te maken met onze eerste trauma’s. Wanneer papa of mama je niet snel genoeg uit je bedje haalt of wanneer je huilend alleen moet gaan slapen dan kan zich hierdoor al een eerste trauma ontwikkelen. 

 

Een traumatische beleving wordt vastgezet in je systeem. Dit stop je diep weg doordat er lagen en associaties omheen gebouwd worden die trachten hetzelfde trauma in de toekomst te voorkomen. Hierdoor wordt het trauma dieper weggestopt maar wordt het trauma met extra lagen ook een groter onderdeel van je systeem. Met systeem bedoel ik dan jou lijf, brein, hart, ziel, materie en energie. De lagen van bescherming en weerstand maken het trauma groter waardoor het meer impact op je systeem heeft.

We spreken over de drie belangrijkste soorten trauma’s: een impact-trauma, het een proces-trauma en karmisch trauma. 

 

Truffelceremonie.com is er voor het verwerken van jouw trauma's

Impact-trauma

Een impact-trauma is gebaseerd op één gebeurtenis. Afhankelijk van de ernst van de gebeurtenis gaan we kijken of we dit kunnen oplossen door middel van herbeleving tijdens een truffelceremonie. Dit klinkt heel beangstigend maar door middel van speciaal geschreven programma’s kun je dit aan. We gaan er samen mee bezig om zo het trauma op te lossen. Samen gaan we naar jouw trauma kijken zodat je met een objectieve visie hiernaar gaat kijken waardoor het op te lossen is. Je herbeleeft het trauma tijdens de truffelceremonie van een afstand wat dissociatie genoemd wordt. Hierdoor kun je het trauma gaan afsluiten.

 

Zoals gezegd ontstaan de meeste trauma’s in de kindertijd; angst voor spinnen, honden of andere dieren, schreeuwende ouders, agressieve kinderen uit de buurt, pesten op school etc. Maar ook het verlies van een dierbare, ongeluk of bedreigende situatie vallen onder een impact trauma.

Je bent zelf in staat om geen last meer te ondervinden van deze trauma’s uit het verleden doordat je jezelf opnieuw kunt "programmeren".  Samen gaan we deze aanpakken en oplossen.


Proces-trauma

Een proces-trauma is een ander trauma. Dit zijn trauma’s die gedurende langere tijd in jouw systeem genesteld zijn. Hierbij kun je denken aan langdurige manipulatie of indoctrinatie zoals negatieve invloed van ouders, oorlog en propaganda. Maar ook de hele situatie die is ontstaan door de Corona pandemie. Ook misbruik of mishandeling en een laag zelfbeeld vallen onder procestrauma’s. Ouders die de lat altijd te hoog hebben liggen waardoor jij je net niet goed genoeg voelde en nu nog steeds voelt. Zo zijn er van procestrauma’s ook vele soorten te noemen. 

Trauma hoeft niet heel groot te zijn zoals oorlog, langdurig misbruik of een ernstig auto-ongeluk. Niet of niet snel genoeg reageren op je huilende kind zijn kan ook traumatisch zijn. Wanneer dit vaak genoeg gebeurd spreken we al van een proces-trauma. Een klein trauma kan in je hele leven impact hebben als je het bestaan ervan negeert en het onderdeel blijft van jouw leven. Trauma hoort nou eenmaal bij het leven. Maar het is ook oplosbaar zodat je je verdere leven hier geen last meer van hoeft te hebben. Grijp deze kans en ga met jezelf aan de slag. Voor het oplossen van een proces-trauma zijn vaak meerdere sessie nodig. Hiervoor hebben wij het Programma voor Transformatie geschreven. Hierbij helpen we jou in 3 maanden tijd van jouw trauma af.

 

Een slecht hoofdstuk in je leven wil niet zeggen dat je hele verhaal slecht is - Truffelceremonie.com

Karmische trauma's uit vorige levens

Veel trauma komt voort uit vorige levens. Dit noemen we karmisch trauma dat je van je ouders, grootouders en anderen in je familielijn hebt meegekregen. Dit is op te lossen met de juiste behandeling. Veel therapeuten pakken trauma's aan vanaf de geboorte terwijl er veel trauma de oorsprong voor de geboorte al heeft. Onze ouders, voorouders en daarvoor hebben ook veel trauma meegemaakt en dit geldt ook voor onze ziel die in vorige levens veel te verduren heeft gehad. 

De ziel incarneert telkens opnieuw hier op aarde om heel veel ervaringen op te doen. Het verschil tussen goed en kwaad is hier op aarde zo duidelijk aanwezig waardoor dit een ideale leerschool voor zielen is. Kom je demonen onder ogen zodat je verder kunt met jouw ontwikkeling.

Als kind ben je al belast met de trauma's die je in vorige levens hebt opgedaan. Daarom zijn sommige peuters al bang voor iets zonder dat ze iets spannends hebben meegemaakt. Anderen zijn ontroostbaar en weer anderen hebben een temperament waar de ouders niets mee kunnen. Allemaal berust op trauma's uit vorige levens. Ouders van deze kinderen doen er zeer verstandig aan om deze familietrauma's aan te pakken en op te lossen. Jouw kind heeft jou namelijk niet voor niets als ouder gekozen.

Familieopstellingen zijn een effectieve manier om trauma's die reeds generaties in families ronddwalen, te doorbreken. Wij combineren dit proces versnellen met een aantal truffelceremonies. Tijdens het intensieve programma komt ook de familieopstelling tot uiting welke verhelderend en verlossend zal werken.

Ook karmische trauma's zijn echt op te lossen op een heel diep niveau voor meerdere generaties.

 


Ontkenning van trauma

Trauma’s worden vaak afgedekt met alcohol, drugs of antidepressiva. Om ze maar niet te hoeven voelen. Die angst, pijn, onzekerheid, verslavingen, persoonlijkheidsstoornissen en depressies komen voort uit trauma’s.

Als een trauma geheeld wordt zijn deze middelen en vlucht mehoden niet meer nodig en kan het herstel van je systeem beginnen. Het lichaam is in staat zichzelf te helen als de ziel, hart, brein, energie en materie op elkaar afgestemd zijn.

 


Technieken om trauma op te lossen

Technieken als EMDR, regressietherapie, EFT maar ook plantmedicijnen als Truffels, Ayahusca en Kambo zijn in staat om de connectie te herstellen met die delen van de hersenen die geblokt zijn door het trauma. Afhankelijk van de programma's die bij de plantmedicijnen wordt aangeboden kan de aanpak effectief zijn. Alleen een truffelceremonie volgen en denken dan klaar te zijn is heel uitzonderlijk. 

Onze methodiek is een methode dat trauma’s echt aanpakt zodat we deze samen kunnen gaan oplossen. Hierdoor kun je je leven gaan leven zonder last te houden van deze trauma’s.