Mijn eerste truffelceremonie

 

Suzanne’s eerste truffelceremonie in haar eigen huis in het centrum van Utrecht...

Na al eens Ayahuasca gedaan te hebben wou ik een eerste truffelceremonie meemaken.

Het was een prachtige ervaring om een 1 op 1 ceremonie te hebben met Bart-Willem. En dat lekker comfortabel in mijn eigen huis. Ik was best zenuwachtig ondanks mijn ervaring met diverse spirituele ceremonies. De zenuwen verdwenen toen Bart-Willem ging uitleggen wat er tijdens mijn eerste truffelceremonie zou gaan gebeuren. Een groot voordeel van truffels boven Ayahuasca vind ik dat je niet hoeft over te geven van truffels.

 


Bart-Willem zorgde voor de perfecte setting waardoor er een fijn moment van stilte en intentie was. Een rustige en aangename sfeer werd er gecreëerd waardoor ik me makkelijk kon overgeven aan de truffels. Natuurlijk hielp het enorm dat ik in mijn eigen omgeving was. Dit terwijl mijn andere ceremonies in grotere groepen waren en die gingen ook goed. Eigenlijk heb je daar helemaal geen last van tijdens de spirituele reis. Maar het was wel fijn dat ik kon blijven chillen na de truffelceremonie en dat Bart-Willem naar huis toe ging toen de truffels ver genoeg waren uitgewerkt.

De reis was intens en vergelijkbaar met mijn laatste Ayahuasca reis alleen dan zonder het fysieke overgeven. Dat is waar veel mensen tegenop kijken. Ik kan nu zeggen; boek dan gewoon een truffelceremonie 🙂

Voor mij kwam er veel verdriet langs en ik heb echt veel gehuild. Dat is zo’n opluchting. Naarmate ik meer kon loslaten en me kon overgeven aan die emotie kwam er meer licht en humor. Het is super fijn om te ervaren dat er naast het verdriet ook lichtheid is!

Aan het einde van de reis en het ‘wakker’ worden was het waardevol om met Bart-Willem mijn ervaringen en inzichten te delen en samen te zoeken naar oude verlangens en patronen in mij. Nieuwe inzichten kregen hierdoor vorm waaraan ik echt veel heb gehad en waar ik nog dagelijks van geniet.

De dagen na mijn eerste truffelceremonie voelde ik me zoveel lichter. Er leek een zwaarte van me afgevallen te zijn en daardoor was er meer ruimte voor de herontdekte verlangens van mijn ziel.

Zo bijzonder om jezelf opnieuw te zien, te beleven en te ervaren. Het brengt mij waardevolle inzichten voor de richting die ik wil inslaan in mijn leven. Het leren kennen van mijzelf is echt heel waardevol.

Groetjes Suzanne