Humberto Tan op RTL4 over Truffelceremonie.com

Vanwege auteursrechten mogen wij het fragment van RTL4 niet op onze website of YouTube zetten. Hierdoor kunnen wij de video niet laten zien. Daarom hebben wij wat screenshots gemaakt en de tekst uitgeschreven.

In dit fragment praat Humberto Tan met zijn gasten over psychedelische therapie en Truffelceremonie.com. Thomas Dekker, voormalig professioneel wielrenner, heeft wel eens een ceremonie bijgewoond en hij vertelt over zijn ervaringen.


Humberto: "Trauma's verwerken of een depressie overwinnen kan in Zutphen door mee te doen aan een truffelceremonie. Ook als je heel heftige dingen hebt meegemaakt ben je daar aan het juiste adres".


Bart-Willem: "Een truffelceremonie werkt als volgt: mensen nemen psychedelische truffels tot zich. Hier aan tafel maken we thee van de truffels die de deelnemers opdrinken. Nadat ze hier op bed zijn gaan liggen gaan ze op reis".


Bart-Willem vervolgt: "De mensen zijn dan wel bij want ze kunnen tijdens de reis ook wel gewoon naar het toilet wanneer dit nodig is. Ze gaan tijdens de reis op zoek naar de herinneringen die pijn gedaan hebben". 


Humberto: "Psychedelische truffels?"

Thomas Dekker vertelt: "Ik heb het wel eens gedaan.

Humberto: "Heb je het wel eens gedaan?, Vertel!"

Thomas: "Ja dat is heel heftig. Ken je bijvoorbeeld Ayahuasca?

Humberto: "Nee, ik ken die dingen niet".


Thomas: "Nee joh, dat komt wel in een volgend leven. Je gaat tijdens een reis naar de mooie dingen die je hebt meegemaakt maar ook naar de traumatische ervaringen en met truffels is het tegenwoordig best wel goed te doseren". 


Thomas: "Er is nu wetenschappelijk bewezen dat truffels echt wat doen tegen depressiviteit en moodswings (extreme of snelle wijzigingen in het humeur van mensen).

 


Humberto maakt een geintje: "Zijn dit de truffels die je over je pasta doet?

Thomas: "Jazeker, dit zijn gewoon de witte truffels uit Italië, ha ha ha. 

Nee, het zijn speciaal gekweekte truffels en het is een bijzondere reis die je aan het maken bent".

Humberto: "Hmmmm..."