TV series en documentaires over psychedelica

Er zijn tegenwoordig veel verschillende tv series en documentaires over psychedelica, het lijkt wel of iedereen er bovenop springt. Maar welke series zijn nou de moeite van het kijken waard? Daarom vonden wij het nodig om een lijstje te maken met tv series en documentaires over psychedelica. De wetenschappelijke en spirituele kijk op psychedelica en psychedelische therapie komt goed naar voren in deze tv series en documentaires.

 

Deze negen tv series en documentaires over psychedelica zijn allemaal de moeite waard. Kijk ze dus vooral voordat je een truffelceremonie gaat boeken. De informatie die je tot je mag nemen gaat jou helpen om de juiste keuze te maken, mits je dit nodig hebt.

 

Deze tv series en documentaires tonen onder andere de renaissance in psychedelisch onderzoek maar ook de geschiedenis en het ontstaan van deze middelen. Geniet van onze selectie uit deze tv series en documentaires over psychedelica.

 


Tip 1:

Fantastic Fungi

 

Met stip op nummer 1 staat volgens in Fantastic fungi, te zien op Netflix. In deze documentaire vertellen onderzoekers, wetenschappers en psychedelische ondernemers van het eerste uur over schimmels, truffels en paddestoelen. Paul Stamets legt uit hoe het grootste organisme ter wereld de natuur managet. Het mycellium verdeeld alle grondstoffen, stuurt de natuur aan, creëert truffels en paddestoelen en breekt olie en andere afvalstoffen af. Het is het grootste recycling organisme waar de aarde niet zonder kan.

Fantastic Fungi Netflix documentaire voor Truffelceremonie.com

Tip 2:

How to change your mind

 

Op nummer twee staat de volgende Netflix serie uit 2022: Een perfecte vierdelige serie over psychedelica. Michael Pollan geeft met deze serie en zijn voorafgaande boek met dezelfde titel, de psychedelische renaissance een duw in de juiste richting. 

Acceptatie, openhartigheid en eerlijkheid zijn uit deze serie over psychedelica op te maken. Psychedelica zijn niet verslavend en niets om bang voor te zijn.

LSD (Ayahuasca), MDMA, truffels en paddo’s en de cactus Peyote komen in de vier afleveringen aan bod. Wij denken dat er nog wel een aantal afleveringen in de maak zijn.

Netflix documentaire How to change your mind voor Truffelceremonie.com

Tip 3:

Journeys to the edge of consciousness

 

Deze film uit 2019 illustreert de ervaringen van drie voorvechters van de psychedelica. Zie hoe Timothy Leary, Alan Watts en Aldous Huxley hun psychedelische ervaringen met je willen delen.

We zien hoe LSD zijn intrede deed in de geestelijke gezondheidszorg totdat oud president van de USA, Richard Nixon, het de gevaarlijkste drug ter wereld noemde. LSD werd van therapeutisch middel tot harddrug verklaard waardoor alle onderzoeken en behandelingen gestaakt werden.

Ook wordt uitgeweid naar mescaline dat de psychoactieve stof in sommige cactussen is. De heren proberen de werking hiervan nader aan het licht te brengen.

Psychedelische documentaire Journeys to the edge of consciousness voor Truffelceremonie.com

Tip 4:

Descending the mountain 

 

Professor Vollenweider en Zen guru Vanja Palmers schitteren in deze psychedelische documentaire uit 2021. In een klooster op een berg in Zwitserland geven zij psilocybine houdende paddestoelen en truffels aan deelnemers die ervaring hebben met mediteren. Sommige deelnemers kregen psilocybine, anderen kregen een placebo. Zelfs de meest ervaren mediteerders waren in staat om hun meditatie nog verder te verdiepen met deze psychoactieve stof.

Psychedelische docu Descending the mountain voor Truffelceremonie.com

Tip 5:

Hamilton’s pharmacopeia

 

Geregisseerd door de hoofdrolspeler, onderzoeker en journalist Hamilton Morris. Komisch, allesomvattend en meerdere seizoenen. Dat zal de bingewatchers onder ons wel aanspreken. Naast psychedelica onderzoekt hij ook andere drugs over de hele wereld. Sommige van de stoffen probeert hij zelf vanuit zijn journalistieke en persoonlijke nieuwsgierigheid.

 

Van MDMA naar Ayahuasca via truffels en paddo naar LSD. En eigenlijk alles wat er omheen hangt. Echt de moeite waard.

Hamilton's Pharmacopeia psychedelische serie voor Truffelceremonie.com

Tip 6:

The psychedelic drug trial

 

2021: deze documentaire laat zien hoe psychedelica gebruikt worden in psychedelische therapie om depressies te verminderen. Het uitgebreide onderzoek komt breed in beeld evenals de deelnemers aan het onderzoek. De onderzoekers en psychiaters kijken naar de effectiviteit van psilocybine uit truffels en paddo’s als alternatief voor de SSRI antidepressiva. Psilocybine heeft invloed op de serotonine neurotransmitters in de hersenen, net als de antidepressiva dat heeft.

The psychedelic drug trial documentaire voor Truffelceremonie.com

Tip 7:

The last shaman 

 

Deze film uit 2016 laat het verhaal zien over James die sinds zijn studietijd kampt met een zware depressie. Hij rijst af naar Peru om daar in contact te komen met sjamanen om deze depressie op te lossen. Zie hoe hij moeite heeft om het leven door te komen.

The Last Shaman film over psychedelica voor Truffelceremonie.com

Tip 8:

Neurons to Nirvana

 

Deze film uit 2013 laat enkele onderzoekers aan het woord over de klassieke psychedelica psilocybine (truffels en paddo’s), DMT (Ayahuasca) en LSD. Verder zie je een uitstapje richting MDMA en wiet.

Documentaire over psychedelica Neurons to Nirvana over het begrijpen van psychedelische medicijnen voor Truffelceremonie.com

Tip 9:

From shock to awe 

 

Film uit 2018 waarin twee oorlogsveteranen gevolgd worden die lijden aan PTSS (posttraumatisch stressstoornis). Zie hoe vier Ayahuasca ceremonies de PTSS doet verdwijnen.

Documentaire From shock to awe gaat over militairen die genezen van PTSS voor Truffelceremonie.com