Verslavingen oplossen met psychedelica

Het idee om psychedelische stoffen toe te passen om verslavingen op te lossen klinkt misschien tegenstrijdig. Hoe ziet deze psychedelische therapie voor verslaving eruit binnen het Programma voor Transformatie? Wat weten we over de resultaten en de Amerikaanse onderzoeken? Laten we eens kijken hoe psychedelica kunnen helpen bij verslaving. Mensen die vatbaar zijn voor één verslaving hebben een grotere kans hebben om afhankelijk te worden van andere middelen. Waarom geven we dan een psychedelische stof aan deze mensen?

 

Programma voor Transformatie

Binnen het Programma voor Transformatie bieden we psychedelische therapie voor verslaving, waarbij we niet een vervangend middels als verslaving inzetten. Wij zetten de psychedelica als medicijn in waarmee de verslaving gestopt kan worden. Psychedelica, en met name de stof psilocybine in truffels, zijn namelijk niet verslavend. Naast psilocybine wordt er ook therapie met ketamine, LSD en MDMA gegeven binnen enkele onderzoeken instanties. Binnen truffelceremonie.com richten wij ons alleen op therapie met psilocybine uit truffels aangezien dit het enige psychedelicum is dat legaal is in Nederland.

 

Binnen het Programma voor Transformatie bieden we mensen met een verslaving om hun afhankelijkheid van het middel te overwinnen. Binnen drie maanden hebben de meeste deelnemers het inzicht gekregen dat zij helemaal niet verslaafd hoeven te zijn. De afhankelijkheid van het middel is hiermee overwonnen. Het leven kan weer vormgegeven worden en toekomstplannen kunnen gemaakt worden.

 

Tijdens de therapeutische sessies en psychedelische ceremonies worden de ervaringen en inzichten nauwkeurig gedocumenteerd. Sessies worden begeleid en integratie gebeurt met hulp van onze gekwalificeerde therapeuten. Deelnemers die bereidt zijn om aan zichzelf te werken en die hun verslaving recht aan durven te kijken, hebben de beste resultaten. Pas dan kan de afhankelijkheid doorbroken worden.

 

 

Hoe helpt psychedelische therapie bij verslaving?

Psychedelica, en met name psilocybine, kunnen de manier waarop hersennetwerken communiceren veranderen en deze stimuleren de aanmaak van nieuwe neuronen. Deze nieuwe verbindingen en de psychedelische ervaringen uit de truffelceremonies, kunnen ons een nieuw perspectief op het leven geven. Hierdoor kan de deelnemer een reset geven aan zijn leven. Het klinkt misschien ongrijpbaar maar de onderzoeksresultaten zijn verbluffend.

 

 

Waarom truffels met psilocybine?

Truffels zijn legaal in Nederland. Alle andere psychedelica zijn dat helaas niet. In de truffels zit de psychoactieve stof psilocybine die ons in staat stelt om buiten de gedane paden te treden. Met deze gedane paden bedoelen wij de patronen die in ons onderbewustzijn zijn opgeslagen. In dit onderbewustzijn zijn deze patronen opgeslagen door verschillende redenen. Doordat we onszelf in onze jeugd wegcijferden of ons niet goed genoeg voelden. We schaamte, angst of verdriet voelden en dit niet konden of mochten uiten. 

Hierdoor hebben we ons aangepast aan de situatie en ben je in een overlevingsstand gegaan. Een verslaving lag daardoor op de loer.

Met de truffels kunnen we jouw patronen gaan doorbreken en aan een fijner leven gaan werken.

 

 

Hoe werkt de psychedelische therapie

In samenspraak met de huisarts gaan we kijken naar een vermindering van jouw verslaving. Wanneer je in staat bent om te minderen met het gebruik van jouw verslavende middel, kunnen we beginnen aan de therapie. Gedurende drie maanden plannen we samen drie truffelceremonies en 9 gesprekken in. In het werkboek dat deze drie maanden als huiswerk dient, staan vele schrijfopdrachten zodat elke dag gewerkt kan worden aan de toekomstige en betere versie van jezelf.

 

Psychedelische therapie wordt aangeboden in combinatie met reguliere therapiesessies. De truffelceremonies zijn leidend in dit proces. Dat wat je gezien hebt tijdens de ceremonies gaan we mee bezig tijdens de therapiesessies. Na drie maanden evalueren we jouw doelstellingen die je in het begin van dit Programma voor Transformatie, samen met de therapeut, vastgesteld hebt.

 

 

Wat is de vergelijking met Ayahuasca?

Doordat Ayahuasca illegaal is in Nederland bieden wij dit niet aan als psychedelicum. Door Ayahuasca kun je dezelfde inzichten krijgen als die de truffels jou bieden. Tijdens de Ayahuasca ceremonies moeten deelnemers bijna altijd braken. De DMT zorgt voor deze braakneigingen wat overigens wel helend werkt.