Psychedelische truffels en antidepressiva?

Steeds meer universiteiten en onderzoeksinstituten doen wereldwijd onderzoek naar de werking van psychedelische truffels op depressies, burn-out en trauma. Snelle, effectieve en doeltreffende resultaten worden overal geboekt. De Corona pandemie heeft veel extra depressies en burn-outs veroorzaakt, vooral onder jongvolwassenen. Plantmedicijnen zoals truffels kunnen hier een oplossing voor zijn. Worden antidepressiva over enkele jaren vervangen door magische truffels? De potentie is er zeker, nu nog de interesse van de gezondheidszorg.

Psychedelische truffels bij Truffelceremonie.com

Truffels - Bart-Willem, regressietherapeut en oprichter van Truffelceremonie.com: “Uit wereldwijd onderzoek blijkt dat psilocybine, de werkzame stof in truffels, zeer effectief is bij het oplossen van trauma, depressies, burn-outs en verslavingen. In Amerika wordt reeds enkele jaren therapie aangeboden met truffels als katalysator. In de Netflix film Fantastic Fungi zien we dat kankerpatiënten behandeld worden met psychedelische truffels. Het wegnemen van angst is daarvan het voornaamste doel waardoor vele lichamelijke en psychische problemen opgelost worden. De truffel is een hallucinogeen natuurlijk medicijn welke de gebruiker in staat stelt de wereld op een nieuwe manier waar te nemen waarbij begrippen als 'tijd' en 'ruimte' meestal wegvallen waardoor het ego, en daarmee angst, vervaagt”.


Antidepressiva

Ruim 1,2 miljoen Nederlands gebruiken dagelijks een antidepressivum waarbij sinds 2021 een stijging onder de jeugd is gemeten. De jeugd heeft tijdens de Corona pandemie en de opgelegde lockdowns en maatregelen meer depressies en angststoornissen ontwikkeld. Helaas onderdrukken de antidepressiva alleen de klachten daar waar truffels een oplossing bieden. Truffels hoeven daardoor niet het hele leven gebruikt te worden. Mensen die een antidepressivum gebruiken, kunnen geen beroep doen op truffels aangezien deze medicatie (onder andere venlafaxine, citalopram en paroxetine) conflicteren met de truffels. Antidepressiva hebben namelijk een remmende werking op de invloed van psychedelica. De effecten worden door de antidepressiva afgevlakt waardoor inzichten en een verdiepende reis achterwege blijven.

Medicijnen en psychedelische truffels gaan niet samen - Truffelceremonie.com

Er kleven vele nadelen aan het nemen van antidepressiva. Een aantal nadelen zijn:

  • Overgewicht
  • Problemen op seksueel gebied
  • Afgevlakte emotie
  • Problemen met slapen en verstoord slaapritme
  • Lusteloosheid
  • Geen zingeving aan het leven

Daarnaast is het stoppen met antidepressiva bijna onmogelijk door de hoge kans op terugval en daarmee de afhankelijkheid van het middel. Eens aan de antidepressiva is vaak heel erg lang aan deze medicijnen. Een goed afbouwschema is hierbij noodzakelijk. Psychedelica hoeven in vergelijking met antidepressiva maar één keer of enkele malen gebruikt te worden om het onderliggende trauma op te lossen. Hierna kan het gebruik van de antidepressiva verminderd of gestopt worden. Wij hebben al vele mensen mogen helpen met dit proces. Soms wordt overgestapt van de antidepressiva naar het microdoseren met truffels. Deze hebben een kalmerende en ontstekingsremmende werking. Natuurlijk gaat dit wel in samenspraak met de huisarts.


Historie en angst

Psychedelische truffels, paddestoelen en cactussen worden al duizenden jaren door inheemse stammen gebruikt voor rituelen, zuiveringen en connecties met het hogere bewustzijn. Zij gebruiken deze voor de zuiverende werking van de geest en als poort naar andere dimensies. De kerkelijke inquisitie benoemde sjamanisme tot ketterij en maakte hiermee een eind aan het gebruik hiervan. Angst werd door de kerk op grote schaal gezaaid.


Onderzoek naar psilocybine

Sinds 1955 wordt er onderzoek gedaan naar de heilzame werking van psilocybine. Psilocybine zit in ongeveer 200 verschillende paddestoelen en truffels. De toxiciteit van psilocybine is gering, ongeveer 1,5 keer als die van cafeïne. Psilocybine werkt, in tegenstelling tot cafeïne, alcohol, suiker of drugs niet verslavend. Psilocybine wordt opgenomen door de slijmvliezen van de maag en de mond. Onderzoekers bevestigen dat psilocybine op betrouwbare wijze bijzondere en mystieke ervaringen en inzichten verstrekt, wat leidt tot verbetering in de kwaliteit van leven van de testpersonen.


Werking van psilocybine

Psilocybine zorgt ervoor dat je hersenen out-of-the-box kunnen denken. Ze volgen tijdens een innerlijke reis niet meer de gebaande paden die de hersenen normaal volgen. Hierdoor wordt het mogelijk om van een afstand naar een trauma of angst te kunnen kijken zodat deze opgelost of verwerkt kunnen worden.


Psychedelische Therapie

In drie maanden tijd worden uiteenlopende levensvragen en diverse stoornissen behandeld tijdens drie truffelceremonies en negen therapiesessies. Deelnemers komen voor deze psychedelische therapie uit heel Nederland en België naar het spirituele Zutphen. Wij hebben hier het Programma voor Transformatie voor geschreven. Wij passen dit programma elke keer aan aan de behoeften, intenties, doelen, trauma etc van jou als deelnemer.