Wat zijn psychedelische truffels?

Er wordt ons vaak gevraagd wat truffels precies zijn. Er zijn meerdere soorten truffels. Truffels die door chef-koks gebruikt worden om heerlijke gerechten mee te maken, bedoelen we in dit geval niet. 

Psychedelische truffels zijn een schimmel die wanneer je deze eet, psychedelische effecten geven. De truffels zijn de legale ondergrondse delen van de illegale bovengrondse paddo’s. Truffels zijn legaal doordat deze niet onder de Nederlandse Opiumwet vallen omdat het geen paddenstoelen zijn. Het zijn namelijk de ondergrondse zwamdraden of sclerotia van bepaalde paddenstoelen. Truffels zijn 100% veilig volgens het RIVM.

De psychedelische truffels van truffelceremonie.com

In de truffels (Sclerotia; zeg maar de ondergrondse opslagknobbels van de paddo's) zitten de stoffen psilocybine, psilocine en baeocystine. Deze stoffen zitten ook in paddo’s. Paddo’s en truffels geven door deze stoffen, een versterkte waarneming van licht, kleur, geluid, emoties, herinneringen etc.

Door het benaderen van deze emoties en herinneringen kunnen de oorzaken (trauma’s) hiervan herleefd en verwerkt worden. Hierdoor zijn we in staat om tijdens een ceremonie met psychedelische truffels vele doelen na te streven waaronder het verwerken van. trauma's.

 


Onderzoek

Er wordt tegenwoordig veel onderzoek gedaan naar de therapeutische werking van psychedelica. In de jaren 50 en 60 van de vorige eeuw werd hier al onderzoek naar gedaan totdat de Amerikaanse president Nixon "the war on drugs" afkondigde. Psychedelica als LSD, Mescaline, DMT en Psilocybine werden verbannen uit alle vormen van therapie met een enorme tegenslag voor alle therapeuten en patiënten. Tegenwoordig wordt er ook onderzoek gedaan naar therapie MDMA (XTC) en Ketamine. Al deze psychedelica stellen de patiënten in staat om hun trauma's, PTSS, burn-outs, depressies etc te verwerken en op te lossen. Veteranen die zwaar trauma in oorlogsgebieden hebben opgelopen, zijn na enkele sessies al verlost van hun trauma. Hierdoor zijn zij in staat om weer een fijn leven te leven.

De chemische formules van psychedelica lijken veel op Serotonine, een stimulerende neurotransmitter in onze hersenen en lichaam. Het heeft invloed op ons slaapritme, pijnprikkels, zelfvertrouwen, geheugen, eetlust, emoties, waarneming en orgasme. Verder speelt serotonine een belangrijke rol bij verslavingen, depressies, burn-out en agressie. Doordat de chemische samenstelling van psychedelica veel lijken op serotonine passen ze op de Serotonine-neurotransmitters in de hersenen. 

Serotonine wordt ook wel het gelukshormoon genoemd omdat het je een fijn gevoel geeft. Een afgeleide hiervan zit ook in bananen en chocolade. Vandaar dat we dat zo lekker vinden.

Klassieke psychedelica (psilocybine, mescaline, DMT/Ayahuasca, LSD) lijken op het serotonine molecuul dat in de hersenen  op onze neurotransmitters past. Deze zijn betrokken bij vele emoties in het brein en in ons lichaam.

 

Serotonine

Psilocybine

Mescaline

Ayahuasca DMT

MDMA XTC

Ketamine


Wil je trippen of wil je op een spirituele reis gaan?

Tijdens de ceremonie maken we thee van de psychedelische truffels of een cacao mengsel. Voor bijna iedereen is een andere hoeveelheid truffels nodig. De truffelceremonie is niet te vergelijken met een trip tijdens bijvoorbeeld een festival.

We gebruiken namelijk een veelvoud van de truffels dan dat je tijdens een recreatieve trip zou nemen. Hierdoor is deze spirituele reis niet te vergelijken met een trip. Ook is de intentie natuurlijk heel anders.

Psychidelische truffels zijn niet verslavend. Ze zorgen voor visioenen en inzichten. Na ongeveer 30 tot 60 minuten nadat de thee is gedronken beginnen de eerste visuele effecten in te treden. Een wiebelig gevoel kan ontstaan waardoor de deelnemers graag op een bedje gaan liggen. De spirituele reis gaat beginnen. De reis zal tussen de twee en vijf uur duren, afhankelijk van de deelnemer.

Tijdens de reis worden verschillende emoties zoals huilen, lachen en diepe stilte afgewisseld. Je lichaam blijft gewoon functioneren tijdens een truffelceremonie. Je hoeft nergens bang voor te zijn.

De spirituele effecten houden lang aan. Vele deelnemers zeggen dat de therapeutische indrukken tot 6 weken na de ceremonie met psychedelische truffels aan kan houden. Puzzelstukjes vallen soms tijdens de spirituele reis al op hun plek maar vaak gebeurt dit in de dagen en weken na de ceremonie. Geef het tijd en heb vertrouwen in de werking.