Jouw verwachtingen van een truffelceremonie

Elke reis is anders, ze zijn allemaal helend en niet elke reis is zoals je op Netflix of op in de documentaires op tv ziet. Je hoeft niet te veranderen in een boom of één te worden met de kosmos om een succesvolle reis te hebben. Je hoeft jouw reis nergens aan af te meten of mee te vergelijken. Jij maakt jouw reis, iemand anders die van hem of haar.

 


Gevoeligheid voor psychedelica

De gevoeligheid van de deelnemers voor psychedelica heeft te maken met de serotonine receptoren. Hoe gevoelig zijn deze receptoren en de hoeveelheid receptoren er aanwezig zijn in het brein, maakt hoe gevoelig iemand voor psychedelica is.

Mensen die vaker psychedelica gebruiken kunnen ook gevoeliger voor deze middelen zijn omdat de psychedelica kennelijk goed aanslaan bij deze mensen. 


Waar voel je weerstand?

Sommige mensen zijn veel minder gevoelig voor psychedelica dan anderen, zij hebben daardoor een hogere dosering nodig. De mate van weerstand speelt ook een rol hierbij. De weerstand die iemand voelt om zich volledig over te durven geven aan de truffels. De controle loslaten is voor iedereen moeilijk. Hier moet je je nou eenmaal aan overgeven, anders blijf je alleen maar tegenstribbelen. Vraag desnoods de begeleider om advies wanneer je denkt dat je al heel lang ligt en nog niet op reis bent. Het kan heel goed zijn dat je al heel lang ligt of nog maar net, aangezien de beleving en waarneming van tijd verstoord is. Gelukkig is dit tijdelijk :-)


Individuele of groepsceremonie

Het maakt verschil of je makkelijk op reis gaat of juist niet. Dit verschil kan sterker voelbaar zijn wanneer je in een groep de truffelceremonie ondergaat. Geluidjes van anderen, verdriet van diegene naast je of juist gegiechel van een aantal deelnemers. Dit kan jou uit je trip halen. 


Heb vertrouwen

Ook het vertrouwen in de tripsitter, tripcoach of ceremonieleider heeft hiermee te maken. Hoe deskundig is deze persoon? Heeft hij of zij wel vaker een ceremonie gegeven? Wat nou als hij of zij een hartaanval krijgt? Wat nou als ik een hartaanval krijg? Eén advies: er gaat niks gebeuren, je hart houdt er vandaag niet mee op, je gaat over een paar uur gewoon weer naar huis.

 

Dit zijn enkele voorbeelden van allerlei weerstandsvragen die jou bezig houden en voorkomen dat je daadwerkelijk op reis gaat. Weerstand is moeilijk te doorbreken. De truffelthee zal zo zijn werk gaan doen, dat komt helemaal goed, daar hoef je echt niet aan te twijfelen. Jij mag nu de moeilijke taak accepteren om jouw ego even uit te zetten en je mee te laten voeren door de prachtige muziek.