Microdoseren met truffels

Heb jij elke dag last van moeheid, futloosheid, pijn, chronische pijn, angsten, mis je creativiteit of heb je last van ADHD of ADD? Het klinkt misschien gek maar microdosing met truffels kan jouw leven veranderen, naast dat een truffelceremonie een life-changing-event is. Wanneer je kiest voor het Programma voor Transformatie dan wordt je gedurende drie maanden ondersteund door het microdoseren met truffels.


Wat is microdoseren met truffels?

Het woord microdosing is Engels voor microdoseren. Dit wil zeggen dat je een paar keer per week een kleine dosering truffels tot je neemt. Opeten, thee zetten of door de yoghurt tijdens jouw ontbijtje. Moeilijker is het niet. Ook kun je microdoseren voor het slapen gaan. Ga gewoon ervaren wat voor jouw het beste past.

 

Truffelceremonie.com heeft haar eigen mix van microdose truffels samengesteld welke afgestemd zijn op jouw behoeften. Deze microdosing zorgt ervoor dat je open gaat en beter bij je gevoel kunt komen. ADHD-ers die onze truffel microdosing gebruiken zijn voorgoed van de Ritalin af en vele anderen die depressieve klachten hadden, kunnen zonder antidepressiva hun leven prettiger leven.

 

Microdoseren met truffels volgens Truffelceremonie.com

 

 

 

 

 

Hoeveelheid truffels voor microdosing?

Microdosing zegt het eigenlijk al. Je neemt kleine beetjes. Maximaal 0,5 tot 1 gram per keer zorgt ervoor dat je toch veilig deel kunt nemen aan het verkeer en dat je toch de voordelen van de truffels mag ervaren. Probeer eerst de effecten van het microdoseren op een dag dat je niet achter het stuur hoeft. 


Hoe vaak kun je microdoseren met truffels?

Laat tussen elke microdosing met truffels één dag en dan weer twee dagen zitten zodat het ritme een beetje onvoorspelbaar voor je lichaam blijft. Dit zorgt ervoor dat je lichaam niet gewend raakt aan de psilocybine. Doe dit 2 tot 3 maanden en stop dan weer een paar weken. 


Waarom zou je microdoseren?

Er zijn verschillende redenen waarom je zou kunnen gaan microdoseren met truffels. Het lijkt alsof deze plantmedicijnen bijna overal goed voor zijn. De truffels brengen rust en creativiteit, focus en structuur. Er worden door de psilocybine nieuwe verbindingen in je hersenen aangemaakt. Microdosing kan helpen bij:

 • ADHD of ADD
 • Slaapproblemen
 • Concentratieproblemen
 • Gebrek aan creativiteit
 • Te weinig fysieke energie
 • Stemmingswisselingen
 • Negatieve of depressieve gedachten
 • Niet lekker in je vel zitten
 • Pijnbestrijding

We zullen nog even verder uitleggen waarom truffels een positieve invloed hebben op deze problemen / uitdagingen of aandoeningen.

 

ADHD en ADD

Heeft u ook chaos in uw hoofd of kunt u niet stilzitten? Heeft u het label ADHD of ADD reeds gekregen en wilt u liever niet starten met medicatie? Wellicht dat u dan het microdoseren van truffels eens wilt proberen. Één van onze begeleiders heeft enkele jaren geleden het label ADHD gekregen. Tijdens het proces om die diagnose te stellen (wat enkele weken duurde) is hij gestart met het microdoseren van truffels. De constatering van de arts was dat voor hem de truffels echt werken om meer rust in zijn systeem te krijgen. Vroeger kon hij nooit stilzitten, vandaar dat de diagnostisering voor zijn gevoel eigenlijk helemaal niet nodig was. Hij microdoseert om de dag, 2 maanden wel en dan 1 maand niet, dat is voor hem een goede balans. Hij kan nu rustig 4 uur zitten te mediteren tijdens de innerlijke reis van de deelnemers. Dat kon hij vroeger nooit. 


Slaapproblemen

Een beter slaapritme en betere kwaliteit van slaap kunnen bewerkstelligd worden door het gebruik van truffels. We onderscheiden twee verschillende vormen van slaapproblemen:

 1. Heeft u last van Dyssomnia dan heeft u een probleem met de kwaliteit van de slaap zoals onrustig slapen, licht slapen, de hoeveelheid slaap en de tijd waarop u naar bed gaat. Mensen die nachtdiensten draaien of stewardessen die veel last hebben van jetlags zijn hier voorbeelden van.
 2. Wanneer u last heeft van Parasomnia dan heeft dat te maken met het verstoren van de slaap. Vaak moeten plassen kan een oorzaak zijn maar ook nachtmerries, slaapwandelen of het voelen van geesten of entiteiten.
 3. Wanneer u overdag zo maar in slaap valt heeft u last van Hypersomnia, wat meer een gevolg is dan een vorm van slaapproblemen.

Eigenlijk zijn alle soorten slaapproblemen positief te beïnvloeden door het microdoseren met truffels.


Concentratieproblemen

Mis jij focus in je leven op tijdens je werk? Door het gebruik van truffels in de ochtend zal je meer focus hebben gedurende de dag. Je kunt je beter concentreren en daardoor beter focussen op jouw werkzaamheden of creatieve processen.


Gebrek aan creativiteit

Doordat de psilocybine in de truffels een positieve uitwerking hebben op de serotonine receptoren in jouw lijf, wordt de creativiteit verder bevorderd. Of je nu schrijver of kunstschilder bent, het creatieve proces krijgt een boost door het microdoseren met truffels. 


Te weinig (fysieke) energie / futloosheid

Wanneer je je door het microdoseren met truffels, lekkerder in je vel voelt, zal dit gevoel ook zijn positieve uitwerking op het energieniveau van het lichaam hebben. Suikers, eiwitten en vetten worden beter verwerkt door het lichaam zodat de energiehuishouding optimaliseert. Hierdoor blijft er meer energie over, zal je minder hoeven eten om je fit en gezond te voelen. 


Stemmingswisselingen

Doordat de serotonine huishouding een boost krijgt, zullen stemmingswisselingen minder voorkomen. Stemmingswisselingen worden vaak veroorzaakt door een hormonale of suiker wisseling in het lichaam. Deze beïnvloeden elkaar namelijk. Door te microdoseren met truffels zal deze hormoonhuishouding rustiger verlopen. Hierdoor worden pieken en dalen verkopen waardoor stemmingswisselingen afnemen.


Negatieve of depressieve gedachten

Uit een grootschalig internationaal onderzoek waaraan ook het UMC Groningen en LUMC mee deden, is gebleken dat de werkzame stof psilocybine in truffels, depressies kan laten verminderen of volledig kan laten verdwijnen (in remissie). Bij 233 deelnemers uit 10 landen in Noord-Amerika, het Verenigd Koninkrijk en Europa werden uitmuntende resultaten geboekt. 36,7% van de deelnemers had geen last meer van de depressie na 3 weken! Daarnaast had 54,4% positieve verbetering al na 3 weken. 91,1% van de deelnemers had dus na 3 weken baat bij de behandeling met truffels.

Psilocybine heeft een positieve uitwerking op mensen met een depressie of depressieve gevoelens. 


Niet lekker in je vel zitten

Ook wanneer je niet lekker in je vel zit kun je truffels gaan microdosen. Probeer het voor 3 weken, net als de deelnemers uit het onderzoek naar depressie en psilocybine. De truffels zijn biologisch, vegan en gewoon goed voor je. Hierdoor zul je snel lekkerder in je vel zitten.


Pijnbestrijding

De werkzame stof psilocybine uit de truffels heeft ook een positieve invloed op de bestrijding van pijn. Chronische pijn, bijvoorbeeld van een hernia, kan goed behandeld worden met het gebruik van truffels. “De manier waarop de hersenen chronische pijn verwerken, lijkt erg op het proces van een depressie”, aldus professor David Nutt. David Nutt heeft zijn carrière gewijd aan het onderzoeken van de medicinale voordelen van psychedelica. Hij heeft reeds 27 boeken, 400 onderzoeksartikelen en 8 overheidsrapporten geschreven over de positieve werking van psychedelica.

 

 

Bronnen

Pilot study of Psilocybine Treatment z van Charles S. Grob

Psilocybin Mushrooms of the World van P. Stamets

The Future of Psychedelic Psychiatry

Psilocybinestudie van het UMCG

Wikipedia

GGZ