Wat kun je verwachten tijdens een truffelceremonie?

Tijdens een truffelceremonie kun je verschillende effecten gaan ervaren. Van pure liefde tot tintelingen over je hele lijf. Scherper zien, mooiere kleuren ervaren, alles in hyper-mode of juist in slow motion, alles is mogelijk.

 

Logica is soms ver te zoeken en vaak vallen puzzelstukjes juist daarom ineens op hun plek. Antwoorden op vragen waar je al jaren naar op zoek bent, worden ineens beantwoord.

 

Je kunt je slap of juist super energiek voelen. Gevoelens van verbazing, onbegrip of onoverwinnelijkheid kunnen de revue passeren. Je kunt ervaringen uit het verleden gaan herbeleven waardoor de gevormde trauma’s oplossen. Heel soms (1 op de 1000 personen) kan dit gepaard gaan met overgeven maar dat komt nauwelijks voor bij truffelceremonies in tegenstelling tot de garantie tot overgeven die je bij Ayahuasca hebt.

Mooie vormen en kleuren in het bos tijdens een truffelceremonie

Gevoeligheid voor psilocybine

De gevoeligheid van mensen voor truffels (en dan met name voor de werkzame stof psilocybine) heeft te maken met de serotonine receptoren. Hoe gevoelig deze zijn en hoeveel receptoren er aanwezig zijn in het brein. De één gaat heel snel en heel diep op reis, de ander ligt een uur te wachten en gaat op een milde reis. Daarbij speelt de weerstand die de deelnemer heeft tegen het loslaten van de controle ook mee. Wanneer je je niet durft over te geven aan de truffels, zal je moeilijker op reis gaan. Wij proberen deze weerstand bij je weg te nemen, je gerust te stellen en samen het vertrouwen te kweken om rustig op reis te gaan.


 

Wanneer je het gevoel hebt dat je vast zit in je gedachten of ervaringen, heb dan het vertrouwen dat je er vanzelf weet uit komt. De ceremonieleider helpt je wanneer dit echt nodig is of wanneer je behoefte hebt aan geruststelling. Zij voelen dit feilloos aan. Een combinatie van bovenstaande effecten kun je gaan ervaren, echter kan jouw reis ook een hele andere kant op gaan.

Wanneer je de truffelceremonie zonder verwachting tegemoet treedt, zal je verrast zijn door de zaken die je gaat ervaren. Na twee tot vier uur kom je weer tot jezelf en land je weer op aarde. Vaak gaat dit gepaard met intense lachbuien of juist verdriet, geklets of lichamelijke explosies in de vorm van dans of gapen. 

 

Al onze deelnemers hebben tot nu toe mooie reizen gemaakt. Echter kunnen wij natuurlijk geen garanties geven over de reis die jij zult gaan ervaren. De truffels zullen jou laten zien wat jij op dit moment in je leven aan kunt of mag verwerken. Wanneer je je aan onze richtlijnen houdt, voorafgaande, tijdens en na de truffelceremonie is de kans zo groot mogelijk dat je een prachtige reis zal maken.

 

Tijdens de truffelceremonies is het dragen van witte kleding gewenst/verplicht. Brillen, contactlenzen en make-up dienen af gedaan of verwijderd te worden tijdens de ceremonie.

Wij serveren na de ceremonie wat fruit, iets zoets en een lichte maaltijd zodat je weer nuchter bent om de volgende reis te maken; de reis naar huis.

 

Wij wensen je een hele mooie reis!

 

donkere groepszaal van truffelceremonie.com

Ervaringen van deelnemers

Wellicht kunnen enkele van onze deelnemers beter vertellen wat zij ervaren hebben tijdens hun spirituele reizen. Kijk hiervoor op de pagina Ervaringen of klik hieronder voor de ervaring van Coen uit Rotterdam. Hij heeft zichzelf helemaal teruggevonden en heeft inmiddels een paar dates met Anneke gehad.