Programma van de truffelceremonie

Natuurlijk wil je weten hoe een truffelceremonie werkt. Wij zullen u dit zo uitgebreid mogelijk vertellen. Heb je nog vragen? Dan beantwoorden wij natuurlijk al je vragen en kun je deze vragen stellen via het contactformulier.


Ontvangst en uitleg

We beginnen bij de ontvangst, bij ons in de praktijk, in de ceremonieruimte of op een externe locatie. We maken het onszelf gemakkelijk en praten over wat jou bezighoudt in het dagelijks leven. Daarna beginnen we met de uitleg over de truffels en de ceremonie, de uitwerking en de inzichten die je kunt krijgen. Het dragen van witte kleding tijdens de truffelceremonie is wenselijk. Bril, contactlenzen en make-up moeten tijdens de ceremonie worden afgezet of verwijderd.

grote zaal van truffelceremonie.com

Bereiding van de truffels

Hierna gaan we aan de slag met de truffels. Wij vinden het belangrijk dat je echt connectie maakt met het plantmedicijn. Daarom ga je de bereiding van de truffel-thee zelf doen. Natuurlijk zeggen wij precies wat je moet doen en wegen wij de truffels voor je af. 


Begin van de truffelceremonie

Voorafgaande aan de bereiding van de truffelthee reinigt de ceremonieleider jouw met Sali om zo alle negatieve energie buiten de ceremonieruimte te laten. Hierna ga je zitten en bereid je de truffelthee. De  ceremonieleider vraagt naar de intenties die je voor deze ceremonie hebt geschreven. Wat is jouw doel, waar wil je heen, wat wil je ervaren, beleven of zien. Wat staat er in jouw weg om meer geluk in je leven te hebben?

 

Na het uitspreken van de intenties volgt er een korte meditatie en opent de ceremonieleider de ceremonie. Dan wordt het tijd om de truffelthee te drinken waarna je op bed gaat liggen. De ceremonieleider zet zachtjes de muziek aan en de reis kan beginnen. Al liggend op het bed worden al snel de eerste tekenen van de werking van de truffels zichtbaar. Dit is voor iedereen verschillend. Patronen en kleuren schieten door je gezichtsveld (met open en gesloten ogen), diverse gevoelens en emoties dienen zich aan. Heb vertrouwen want de reis gaat beginnen!

truffelthee met zeefjes van truffelceremonie.com

Tijdens de truffelceremonie

Wanneer je tijdens de ceremonie hulp nodig hebt, is er altijd een begeleider beschikbaar. Normaal bemoeien de ceremonie begeleiders zich niet met jouw proces, tenzij je ontroostbaar bent of wanneer je naar het toilet wil. Lopen kan namelijk nog wat lastig zijn.

Tijdens de ceremonie schrijft de ceremonieleider op wat er in de zaal gebeurt. Dit kan gaan over de emoties van een deelnemer, maar bijvoorbeeld ook over de energie. Bij individuele sessies wordt een reisverslag van jouw reis geschreven. Dit verslag krijg je na de ceremonie mee naar huis.

 

diverse verse ingredienten maken de thee van truffelceremonie.com

Na de truffelceremonie

Iedere deelnemer reist in haar of zijn eigen tempo. Dit betekent ook dat de ene deelnemer na twee uur klaar is waar een andere deelnemer na vier uur nog aan het reizen is. Wanneer de ceremonie in onze  praktijk is, dan zijn er maximaal twee deelnemers die waarschijnlijk tegelijkertijd uit de reis ontwaken. Vaak zit hier maar een half uurtje verschil in. Nadat de deelnemers ontwaakt zijn, serveren wij een lichte maaltijd en wat zoetigheden en fruit. Hiervoor hoef je het bed niet eens af. We praten over wat je gezien en ervaren hebt tijdens jouw reis.

Als de groep groter is dan twee personen wordt de ceremonie op een externe locatie gehouden. In dit geval zullen de ontwaakte deelnemers zachtjes de ceremonieruimte verlaten en in de pantry wat te eten krijgen.


Weer naar huis en nu.....?

De hele ceremonie van ontvangst tot vertrekt neemt tussen de zes en acht uur in beslag. Wanneer je er aan toe bent om weer naar huis te rijden, dan ben je vrij om te gaan mits je weer helemaal helder bent. Na een paar broodjes en kopjes soep voel je je weer fit. De halfwaardetijd van psilocybine is drie uur wat betekent dat na drie uur nog maar de helft van de startdosis in je lijf aanwezig is. Door wat te eten versnellen we deze halfwaardetijd aanzienlijk waardoor je snel genoeg weer in staat bent om naar huis te gaan.

Heb je een hotel in de buurt geboekt, dan willen wij je daar wel even naartoe brengen. Geen probleem.

Laat je je het liefst ophalen? Dat kan natuurlijk ook.

 


Nazorg en coaching

Waar Truffelceremonie.com zich in onderscheid, is dat wij het Programma voor Transformatie hebben geschreven ter ondersteuning van jouw proces. Wanneer je thuis komt, zal je namelijk merken dat het "gewone" leven weer heel snel doorgaat. Hierdoor komt de integratie van de inzichten die je hebt opgedaan tijdens de truffelceremonie in het gedrang. Wanneer je na de ceremonie geen aandacht meer besteedt aan deze inzichten kunnen ze zelfs verloren gaan en heb je niet echt wat aan de ceremonie gehad, behalve dat het hopelijk een mooie ervaring was.

Om dit te voorkomen, hebben wij dit programma geschreven bestaande uit oefeningen, drie ceremonies en negen gesprekken met één van onze coaches.

 

logo Programma voor Transformatie van truffelceremonie.com