Truffels; niets om bang voor te zijn

Wereldwijd is er een opvallende cultuuromslag gaande waarbij er steeds meer acceptatie bij de mensheid komt voor psychedelica. Deze cultuuromslag wordt ook wel de Psychedelic renaissance genoemd.

Doordat er steeds meer baanbrekend onderzoek wordt gedaan naar de helende werking van psychedelica zien wij dat truffels en paddestoelen de mens echt ten dienste kunnen zijn.

Vroeger lag de berichtgeving omtrent psychedelica vooral op de gevaren, tegenwoordig lezen we steeds meer positieve studies over deze plantmedicijnen.

Psychedelische truffels in een bakje voor truffelceremonie.com

Eindelijk richt de war on drugs zich niet meer op psychedelica. Helaas is deze oorlog tegen drugs nog niet helemaal voorbij aangezien Ayahuasca, een ander krachtig plantmedicijn met de werkzame stof dimethyltryptamine (DMT), sinds maart 2018 verboden is in Nederland. Paddo’s (met de werkzame stof Psilocybine) waren al langer verboden. Een opheffing van dit verbod lijkt helaas nog niet dichtbij terwijl hiermee goede resultaten geboekt werden.


Wat zijn truffels eigenlijk? 

Een truffel is de ondergrondse opslag van een paddenstoel, Sclerotia genaamd. Beide zijn schimmels en zitten tussen een plant, organisme en een dier in qua intelligentie en functie. Er bestaan 1,5 miljoen verschillende schimmels op aarde waarvan er ongeveer 20.000 paddenstoelen en truffels vormen. Er zijn op aarde zes keer zoveel schimmels als dat er planten zijn. Er bestaan vele verschillende soorten paddenstoelen en truffels in diverse soorten, kleuren, vormen en lichtgevendheid. Er bestaan zelfs soorten die licht geven. 


Schimmels?

Schimmels zijn de recycle organismen van deze wereld. Alles dat dood is verwerken zij tot nieuwe voedingsstoffen voor de aarde en de planten. Mensen zijn bang voor schimmels omdat ze synoniem staan voor dood en verderf. De mens gebruikt veel nuttige schimmels bijvoorbeeld tijdens de truffelceremonies maar ook gebruiken wij schimmels voor het brouwen van bier, het bakken van brood en het maken van kaas.

 

Schimmels kunnen alles afbreken dat gemaakt is van natuurlijke materialen. Schimmels worden reeds ingezet bij het bestrijden van milieuvervuiling. Schimmels zijn namelijk in staat om zelfs olie af te breken omdat de oorsprong van olie een organisch materiaal was. Verder hebben vele schimmels een reinigende werking.

 

 

Nederlandse paddestoelen Truffelceremonie.com

Sclerotia en Mycelium

Truffels zijn de ondergrondse vruchten van de schimmels waar paddenstoelen de bovengrondse vruchten zijn. Onder de grond vormen de schimmels een groot netwerk van draden genaamd Mycelium (meervoud Mycelia). Deze witte draden (die je ook in een plantenbak kunt vinden) creëren een sclerotium of in meervoud sclerotia om te kunnen overleven. Deze sclerotia zijn de truffels die wij tijdens de truffelceremonie gebruiken. 

 

Via het Mycelium communiceren vele verschillende schimmels met elkaar maar ook bomen en planten gebruiken dit netwerk om met elkaar te communiceren. Tevens gebruiken zij dit netwerk voor hun voedselvoorziening. Het netwerk bepaald namelijk waar de voedingsstoffen naartoe gaan die de schimmels hebben omgezet. Zo bestuurt het Mycelium het hele ecosysteem.

 

Doordat het Mycelium alles in verbinding stelt, kan het de juiste voedingsstoffen, mineralen en vitamines opslaan waar zij dit wil. Dit doet zij, net als bijvoorbeeld fruitbomen, in de vruchten. In de paddestoelen en truffels slaat het Mycelium alle belangrijke stoffen op. Daarom hebben vele truffels en paddestoelen een geneeskrachtige werking.

Mycelium zijn ondergrondse draden van schimmels - Truffelceremonie.com

Een geschenk van de natuur welke wij als mens mogen gebruiken voor genezing en therapie. De werkzame stoffen zijn in staat om nieuwe verbindingen aan te leggen in ons zenuwstelsel en oude verbindingen te genezen. 

 

De Mycelia kun je vergelijken met je eigen zenuwstelsel dat de communicatie tussen je hersenen en je lichaam mogelijk maakt. De hersenen geven een seintje aan het zenuwstelsel dat de spieren  van je arm instrueert. Hierdoor beweeg je je arm. Dit maakt lopen en rechtop staan mogelijk wat weer een belangrijke stap in onze evolutie van aap naar mens mogelijk maakte. Er wordt zelfs onderzoek gedaan naar de aanleiding van het eten van paddenstoelen en truffels in deze grote stap in de evolutie.

 

De geleerden zijn van mening dat alle wijsheid van de natuur doorgegeven wordt door de Mycelia. Zij bevatten alle wijsheid van de plantenwereld en zij hebben al het leven op het land mogelijk gemaakt. Schimmels en Mycelia zijn de oudste organismen op aarde waaruit al het leven is ontstaan. Schimmels zijn overal. Ze zitten in je, op je huid, in de lucht, op je eten, echt overal. Door de recyclende werking van schimmels zullen zij altijd het leven op aarde in balans brengen.

 

Er zijn 23 aapsoorten op aarde die paddestoelen en truffels eten. Één van deze aapsoorten is de mens. Wij gebruiken deze natuurlijke producten niet alleen als voeding maar ook als poort naar het hogere bewustzijn en het onderbewustzijn. Een betere focus is mogelijk, creativiteit, innovatie, evolutie etc kan bereikt worden doordat de paddenstoelen en truffels de synapsen in het brein positief stimuleren. Hierdoor kunnen patronen doorbroken worden, persoonlijke groei en spiritualiteit gerealiseerd. Trauma, verslavingen en depressies kunnen worden opgelost. De werkzame stof in de truffels is Psilocybine en dit geeft als het ware een reset van de hersenen.

 

Paddestoelen en zwammen verteren langzaam een dode boomstronk - Truffelceremonie.com

 

Bronnen:

Pilot study of Psilocybine Treatment z van Charles S. Grob

Psilocybin Mushrooms of the World van P. Stamets

Sub-Acute Effects of Psilocybin on Empathy van N.L. Mason & E. Mischler

The Future of Psychedelic Psychiatry

Wikipedia

GGZ