Uitleg over onze truffelceremonie

Truffelceremonies zijn maatwerk. Wij zijn dankbaar dat wij dit werk mogen doen en dat je vertrouwen in ons hebt om je te begeleiden bij de voortgang van jouw spirituele groei en bij je persoonlijke ontwikkeling. Onderga je voor het eerst een spirituele reis of ben je al een ervaren reiziger? Elke reis is weer uniek en geeft diepgaande inzichten en ultieme ervaringen.

 

Wij organiseren groepsceremonies (dag en avond ceremonies), meerdaagse retraites en individuele truffelceremonies, desgewenst met een thema.

 

persoonlijke ontwikkeling en persoonlijke groei bij truffelceremonie.com

Tijdens de begeleide psychedelische reis die je bij ons zal ervaren, ben je volledig veilig en in vertrouwde handen. Afhankelijk van de grootte van de groep werken wij met meerdere begeleiders. Wij voltrekken de truffelceremonie bij ons op locatie en in diverse locaties in Nederland. Hiervoor hebben we wel enkele “spelregels” die we vooraf met je doornemen. Dit betreft de veiligheid en de optimale voorbereiding op de spirituele reis van iedere deelnemer.


Een truffelceremonie voor inspiratie

Om je spirituele reis zo inspirerend mogelijk te laten verlopen, praten we voorafgaand aan de ceremonie over je intenties en datgeen waar je naar op zoek bent. Je bent in staat om jezelf te helen, trauma’s te verwerken en te werken aan je persoonlijke ontwikkeling. Een stapje nemen op je spirituele pad is zeker één van de facetten van de aanstaande reis. Elke reis is uniek en biedt jou de mogelijkheid om nieuwe inzichten te krijgen, patronen te doorbreken, relaties te versterken of juist te beëindigen; alles is mogelijk.

truffelthee gemaakt door truffelceremonie.com

Heb vertrouwen dat de truffelceremonie je gaat brengen wat je nodig hebt. Twijfel niet aan de kracht van de truffels, de omgeving waarin je je bevindt of de situatie waarin je verkeert. Heb juist vertrouwen in hetgeen je te wachten staat tijdens deze reis. 

Tijdens de truffelceremonie is het dragen van witte kleding verplicht. Brillen, contactlenzen en make-up dienen verwijderd te worden tijdens de ceremonie.


Heb vertrouwen in de truffels

Voorafgaande aan de truffelceremonie vragen wij je na te denken over jouw intenties voor deze spirituele reis. Wanneer je deze intentie of intenties opschrijft, kun je ze later nog eens nalezen of bijschaven. Wij vragen je in ieder geval je definitieve intenties mee te nemen naar de truffelceremonie. Wij moedigen je aan om armbanden, kettingen, edelstenen, foto’s of andere voorwerpen die voor jou van waarde zijn, mee te nemen. Ook in de gesprekken met onze therapeuten en coaches mag je deze voorwerpen meenemen.

 


Maya's en Azteken gebruikten al psychedelica

Azteken en maya grottekeningen van psychedelica - Truffelceremonie.com

De werkende stoffen in de truffels zijn psilocybine en psilocine. Deze geestverruimende bestanddelen zijn een medicijn van de natuur waarmee de mens in staat is verder en dieper tot zichzelf door te dringen en in contact te komen met de ziel. De sjamanen van de Azteken en de Maya's uit Midden- en Zuid-Amerika gebruiken deze medicijnen al duizenden jaren. Hierboven zie je een grottekening en de een scan van deze tekening van een sjamaan uit de oudheid van de Azteken. De psychedelische paddo's en truffels die hierop afgebeeld staan werden door hen al gebruikt voor medicatie en rituelen.

Deze psychedelische medicijnen zijn in de westerse wereld de laatste eeuwen verdrongen door de farmaceutische industrie, godsdiensten en de overheden die bang waren voor geestelijke en spirituele ontwikkeling van de bevolking. De kerkelijke inquisitie en de Spaanse en Portugese ontdekkingsreizigers waren al snel bang voor de kracht van de sjamanen en hun medicijnen. Op last van het geloof werden de sjamanen en hun kennis en rituelen tot ketterij verklaard. Hierdoor ging veel kennis over de natuurlijke medicijnen verloren.

Gelukkig wordt er steeds meer onderzoek gedaan naar de heilzame werking van truffels, paddo's, Ayahuasca, LSD, MDMA, Ketamine etc. In Amerika zijn ze al ver met deze therapievormen en lopen ze minstens 10 jaar voor op Nederland. De psychedelische revival is in volle gang.

 


Professionele begeleiding

Onze ceremonie-begeleiders hebben een gedegen opleiding gevolgd en blijven nuchter tijdens de gehele ceremonie. Zij beschikken over uitgebreide EHBO certificaten, al hebben zij deze kennis gelukkig nog nooit hoeven toepassen. Dit komt omdat de truffels onschadelijk en niet verslavend zijn (volgens het RIVM). Meer over onze begeleiders kun je lezen op de pagina Wie zijn wij.

 

zaal groepsceremonies van truffelceremonie.com
buddha houdt een oogje in het zeil tijdens een truffelceremonie